Krimovke z Bregarjem do pomembne zmage in polfinala

Rokometašice krima Mercatorja so na povratni četrtfinalni tekmi pokala pokalnih zmagvalk s 30:20 premagale Kristiansand.

Objavljeno
27. februar 2016 20.25
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Rokometašice Krima Mercatorja so se uvrstile v polfinale pokala pokalnih zmagovalk. V povratni četrtfinalni tekmi so na Kodeljevem premagale Vipers Kristiansand s 30:20 (14:8). Na prvi tekmi na Norveškem so sicer izgubile za dva gola (27:29).

Izbranke Uroša Bregarja, ki je Krim prvič vodil pred domačimi gledalci v evropskih tekmovanjih, so vseeno optimistično pričakovale povratno srečanje, na katerem so bile boljše celotno tekmo in si zasluženo podaljšale sezono.

Norvežanke so vodile le dvakrat, pa še to povsem na začetku tekme (1:0 in 2:1), nato pa so Ljubljančanke stvari vzele v svoje roke. Svoje delo je v golu odlično opravljala Sergeja Stefanišin, njene soigralke pa so nadzorovale tekmo na obeh straneh igrišča. Ko je v 12. minuti Mirjeta Bajramoska zadela za 7:3, je klop Kristiansanda vzela minuto odmora, ki pa ni spremenila poteka tekme. Pet minut kasneje je bilo 10:4. Čeprav se je v zadnjih desetih minutah prvega polčasa v igro krimovk prikradlo nekaj napak, pa te niso pokvarile dobrega vtisa domačink v prvih 30 minutah. Z golom v zadnji sekundi prvega polčasa so izenačile najvišjo prednost in na odmor odšle s prednostjo 14:8.

Ljubljančanke so na začetku drugega polčasa hitro pokazale, da želijo še pred koncem tekme odločiti tekmo. Stefanišinova je še naprej dobro branila, njene soigralke pa so polnile gol Kristiansanda. V 41. minuti je semafor dvorane na Kodeljevem kazal 20:11, kljub nekaj črnim minutam, ko so se gostje približale na 17:22, pa zmaga krimovk ni bila ogrožena niti za trenutek.

S šestimi goli sta se pri domačih izkazali Mirjeta Bajramoska in Marija Obradović, enega manj je dala Alja Koren. Šestkrat je na drugi strani zadela tudi Hanne Andve.

»Meni danes ni bilo najlažje. Res je, da smo imeli na prvi tekmi padec med 20. in 50. minuto, danes smo ga zmanjšali. Danes je bilo dvajset minut tega, zmanjšali smo padec za 10 minut. Zaustavili smo njihovo krožno napadalko. Sergeja Stefanišin je spet dobro branila. In rezultat je tu,« je po tekmi dejal Bregar.

Povratna četrtfinalna tekma pokala pokalnih zmagovalk:

Krim Mercator - Vipers Kristiansand 30:20 (14:8)

Dvorana Kodeljevo, gledalcev 800, sodnici: Florescu in Stoia (obe Romunija).

Krim Mercator: Jurič, Luković 1, Milanović Litre 4, Mavsar 4 (1), Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 6, Beganović, Marinček, Omoregie 3 (1), Zulić, Koren 5 (2), Pandžić, Barič 1 (1), Obradović 6 (2), Zrimšek.

Vipers Kristiansand: Hauge, Refsnes 1, Kramer 1, Hall, Kristensen 1, Jonassen 1, Weigelt 4, Andve 6, Knippenborg 1, Benestad Rosenvold, Olsson 2 (1), Tomac 2, Bruskeland 1.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 8 (7), Vispers Kristiansand 1 (1).
Izključitve: Krim Mercator 2, Vispers Kristiansand 2 minuti.
Rdeč karton: /.