Krimovke zapušča Marta Bon

Vodstvo Krima Mercatorja je prekinilo sodelovanje s trenerko Marto Bon. Na njeno mesto Uroš Bregar.

Objavljeno
02. februar 2016 11.07
RK Krim Mercator in HC Leipzieg(nem). Trenerka krimovk Bon Marta. V Ljubljani 21.11.2014
P. Z.
P. Z.

Ljubljana - Slovenske rokometne prvakinje zapušča trenerka Marta Bon. Vodstvo Krima Mercatorja je s slovensko strokovnjakinjo z njo prekinilo sodelovanje in tudi že sporočilo ime novega trenerja. To je Uroš Bregar, ki je pred kratkim izgubil službo pri madžarskem klubu VAC, danes pa je že vodil trening ljubljanske zasedbe. Bregar je sicer tudi selektor slovenske izbrane vrste in dolgoletni pomočnik trenerja pri Krimu.

»Rokometni klub Krim Mercator in glavna trenerka članske ekipe dr. Marta Bon sta prekinila sodelovanje. Glavni razlog za prenehanje medsebojnega sodelovanja so različni pogledi na usmeritve kluba. Klub se Bonovi zahvaljuje za sodelovanje in pomemben prispevek k sanaciji kluba, ki ima ambicije znova igrati vrhunski ženski rokomet na evropskem nivoju. Bonova je člansko ekipo RK Krim Mercator prevzela v težkih časih in jo pomagala znova postaviti na noge,« je klub zapisal v uradni izjavi za javnost.

Bonova je Krim prevzela v prejšnji sezoni, vendar pa z ekipo ni dosegala želenih rezultatov. Bržkone je bil kaplja čez rob sobotni neodločen izid na Galjevici proti Zagorju (23:23) v slovenskem državnem prvenstvu. Krimovke sicer 20. februarja čaka prva četrtfinalna tekma pokala pokalnih zmagovalcev z norveško ekipo Kristiansand.