Krimovke želijo napredovati v četrtfinale pokala pokalnih prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto čaka prva tekma osmine finala pokala pokalnih prvakinj proti romunski Craiovi.

Objavljeno
06. januar 2016 16.05
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Ljubljana - Rokometašice Krima Mercatorja bodo po izpadu iz lige prvakinj evropsko pot nadaljevale v osmini finala pokala pokalnih zmagovalk.

Ljubljančanke prva tekma čaka v soboto v gosteh pri romunski ekipi Municipal Craiova (16.30), povratna pa teden pozneje v Ljubljani (17). V ljubljanskem taboru si želijo dobro izhodišče za povratni obračun.

»Absolutno si želimo preboj v četrtfinale. Moramo unovčiti več izkušenj z mednarodnih tekem. Srčno upam, da smo se veliko naučile kot ekipa, da smo se izbrusile. Je pa telesna moč mogoče na strani Romunk, saj gre za visokoraslo, močno ekipo, ki igra hitro in poletno. Ampak moramo računati na čim boljši izid v Romuniji, ni nujno, da bo to prav zmaga, na domačem igrišču pa potem unovčiti izkušnje iz evropskih tekmovanj,« pred obračunom pravi trenerka Krima Marta Bon.

To veseli dejstvo, da se po poškodbah v ekipo vračata Tamara Mavsar in Vesna Milanović-Litre, a še ne ve, v kolikšni meri bo - če sploh - lahko računala na njun nastop oziroma koliko bosta lahko igrali.

Marta Bon pohvalila hitro igro Craiove

Bonova je sicer polna hvale na račun Craiove. Meni, da sodi med najboljše štiri ekipe v Romuniji. »Igrajo hitro, z močjo, ampak menim, da imamo tudi me svoje možnosti,« poudarja Krimova strateginja.

Ta v romunski ekipi najbolj izpostavlja srbsko reprezentantko, desno zunanjo igralko Jeleno Živković, ki je bila tudi na seznamu Krimovih želja: »Romuni so bili uspešnejši pri tem lovu, če lahko tako rečem. To pove, da je Craiova finančno stabilna, dobro organizirana,« je o lovu na Živkovićevo dejala trenerka Krima.

Bonova je izpostavila še srbsko vratarko, ki nosi identično ime kot omenjena desna zunanja igralka, ob tem pa tudi gibljivo francosko krožno napadalko Lauriso Landre. »Pred sezono so se okrepili s sedmimi novinkami, mogoče pa so tudi še malce neuigrane,« upa Bonova.

Sobotno tekmo bosta sodila Belorusa Dmitrij Nabokau in Sergej Kulik.

Pokal pokalnih prvakinj, osmina finala

Prva tekma, 9. januar

Municipal Craiova - Krim Mercator (16.30)

 

Povratna tekma, 16. januar

Krim Mercator - Municipal Craiova (17)