Krimovke želijo sprati madež

Liga prvakinj: drevi ob 20.30 v Stožicah revanša rokometašic Krima Mercatorja proti Metzu.

Objavljeno
02. november 2013 12.28
Rokomet Krim - Savehof 05.oktobra 2013
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Ljubljana – Po spodbudnem štartu in dveh zmagah v ligi prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja pred dvema tednoma v Franciji doživele hladno prho in vpisale prvi poraz. Nocoj ob 20.30 bodo v svojih Stožicah želele Metzu vrniti milo za drago in si z novo zmago zagotoviti nastop v drugem delu ter hkrati potrditi, da je bil nazadnje zgolj slab dan.

Povsem neprepoznavne so bile Ljubljančanke v 3. kolu, saj so v prvem polčasu zmogle zgolj sedem golov in na koncu pičlih dvajset ter po končnih 20:21 ugotovile, da še zdaleč niso tako kakovostne, da bi lahko s polovico moči ugnale na papirju šibkejše tekmice. Metz je bil bolj motiviran, saj je s prvo zmago ostal v igri za napredovanje, Krim pa zaslepljen s pohvalami na svoj račun po zmagah proti Sävehofu in Leipzigu.

Trener Tone Tiselj ni skrival razočaranja, ker dekleta niso poslušala njegovih opozoril. »Zgodilo se je ravno tisto, na kar trenerji vselej opozarjamo. Če nisi stoodstoten, te lahko premaga prav vsak tekmec. Metz je pod pritiskom zmage odigral svojo najboljšo tekmo, mi pa najslabšo. Zbranosti ni bilo, storili smo preveč tehničnih napak. Nismo imeli dovolj razpoloženih igralk, izstopali sta samo Sergeja Stefanišin (veteranka je v vratih zbrala 12 obramb, op. p.) in Neli Irman (z desnega krila je zabila šest golov). Torej imamo še ogromno rezerv,« si drugačno zgodbo v revanši obeta Tiselj, ki bo lahko drevi računal na vse igralke, če odštejemo že dolgo poškodovani Jeleno Grubišić in Carmen Martin.

V ljubljanski ekipi z enajstimi tujimi igralkami sicer Slovenke ne igrajo prav pomembne vloge, a vseeno bi lahko navdih črpale tudi z zadnje reprezentančne tekme proti Srbiji, na kateri so uprizorile pravi podvig. Tudi v Tivoliju sta izstopali Stefanišinova in Irmanova. Svoj delež sta prispevali še Tamara Mavsar in Barbara Lazović, manjšega Maja Zrnec. Takšne zmage imajo lahko še nekaj časa blagodejen učinek. Krim je seveda kakovostnejši od slovenske reprezentance in Metz je šibkejši od srbske (v svojih vrstah ima dve srbski reprezentantki Kristino Liščević in Svetlano Ognjenović), zato dvoma o zmagovalcu ne bi smelo biti. Toda odnos do igre mora biti povsem drugačen.

»Seveda. V tekmo bomo morale iti s povsem drugačnim, bolj agresivnim pristopom. Kot je že rekel trener, je bil Metz dobra šola za nas in na srečo pravočasna, saj poraz ni bil usoden. Morda se mora vsako leto zgoditi en takšen spodrsljaj in nas opozori, da nismo nepremagljive,« je Neli Irman, ki se je v Krim vrnila kot posojena igralka Zagorja zavoljo poškodbe Martinove, prepričana, da so se igralke naučile lekcijo in bodo pred svojimi navijači sprale madež iz Francije.

Francoske prvakinje, za katere naj bi prvič v sezoni nastopila rekonvalescentka Jekaterina Andrjušina (srednja zunanja igralka iz Rusije), bodo v Stožicah lahko zaigrale sproščeno, svojo pot v drugi del bodo iskale v dvobojih z Leipzigom in Sävehofom. Pritisk bo na krimovkah, ki se spogledujejo s prvim mestom v skupini C (tako kot Sävehof imajo štiri točke, Metz in Leipzig po 2) in boljšim izhodiščem v žrebu najboljše osmerice. V primeru nocojšnje zmage si ga bodo lahko zagotovile že prihodnji konec tedna na Švedskem.