Krimovke zmago oddaljene od lige prvakinj

Rokometašice Krima so v polfinalu kvalifikacijskega turnirja za ligo prvakinj z 28:22 premagale ekipo Iuventa Mihalovce.

Objavljeno
10. september 2016 19.59
lvi*Rokomet
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Ljubljana - Rokometašice Krima Mercatorja so v polfinalu kvalifikacijskega turnirja za preboj v ligo prvakinj v Ljubljani premagale slovaško zasedbo Iuventa Mihalovce z 28:22.

Ljubljanske rokometašice so dobro opravile prvo nalogo na poti proti 22. zaporednemu nastopu v ligi prvakinj. Pred njimi je le še ena ovira, in sicer se bodo v nedeljo v finalu pomerile proti italijanskemu Indecu Conversanu (17).

Krimovke so z zadetkoma Polone Barić in enim Nine Jeriček na uvodu tekme povedle s 3:0, vodstva pa iz rok niso več izpustile. Imele so tudi že šest zadetkov naskoka (10:4), in sicer v 20. minuti, ko je zadela Aneta Benko. Slovakinje so sicer približale, a le na tri gole, polčas pa končale s štirimi goli minusa.

V uvodu drugega polčasa so krimovke dobro zaigrale v obrambi in tekmic dolgo niso pustile do novega zadetka. Na drugi strani so jih same dosegle tri zapovrstjo in v 35. minuti povedle s 17:10. Ko je Benkova v 43. minuti zadela za 21:13, je bil zmagovalec znan.

Pri Krimu sta bili najboljši strelki Mirjeta Bajramoska in Polona Barič s po šestimi goli, pri gostjah pa Jevgenija Levčenko s petimi goli.

Kvalifikacijski turnir za ligo prvakinj, polfinale

Krim Mercator - Iuventa Mihalovce 28:22 (14:10)

Dvorana Kodeljevo, gledalcev 400, sodnika: Brkić in Jusufhodžić (oba Avstrija).

Krim Mercator: Georgijev 1, Benko 5, Blažević, Milanović Litre, Jeriček 3, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 6 (1), Marinček, Omoregie 4, Koren, Pandžić, Barič 6 (4), Kamdop 2, Amon 1, Zrimšek.

Iuventa Mihalovce: Alvares Lafuente, Černova, Holešova 2, Stefanikova, Kisikova, Rebičova 1, Nagyova 2, Habankova 2 (1), Levčenko 5 (1), Schuster 3, Wollingerova 4, Dziurova, Dubaucova, Bajciova, Medvedova, Perederi 3.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 6 (5), Mihalovce 4 (2).

Izključitve: Krim Mercator 10, Mihalovce 6 minut.