Kronične težave spet spodnesle bledo Gorenje

Rokometaši Gorenja so v drugem polčasu zapravili vodstvo s štirimi goli in izgubili pri Metalurgu v ligi SEHA.

Objavljeno
22. februar 2017 00.39
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Skopje – Tudi po tekmi makedonskih in slovenskih podprvakov v ligi SEHA rokometaši Gorenja ostajajo brez zmage v letu 2017 in brez točk v gosteh. Metalurg je izkoristil njihove kronične težave v končnici in se veselil sladke zmage. Velenjčani so zadnjo četrtino izgubili s 3:10!

Gorenje ima več kakovostnih rokometašev od Metalurga in sprva je bilo to vidno. Po golu Gregorja Potočnika je imelo prednost z 9:5, toda zatem so po zgrešenem strelu kapetana Nika Medveda na plano prišle stare težave nesamozavestne ekipe, ki je pred dvema tednoma na podoben način klonila v Našicah. Oslabljena vrsta trenerja Lina Červarja je izenačila na 12:12, v domačih vratih je blestel Darko Arsić in mešal štrene predvsem Medvedu in Alemu Toskiću. Tudi njegovi soigralci v polju so nizali napake in organizator velenjske igre Luka Mitrović je v zadnji akciji s »cepelinom« po podaji Matjaža Brumna ubranil minimalno vodstvo gostov med odmorom.

V drugem polčasu je Nemanja Obradović zasukal na 16:15, a »ose« so odgovorile odločno in Mitrović je z zadetkom v prazno mrežo zaokrožil delni rezultat 4:0, nakar je Klemen Ferlin z izjemno obrambo vročemu Potočniku omogočil še sedmi gol za obetavno vodstvo z 22:18 (44. minuta). Toda moštvo Boruta Plaskana ni znalo izkoristiti trenutka, živce jim je začel parati drugi vratar Martin Tomovski in po 50 minutah je bilo že 23:23. Začela se je zanimiva končnica, v kateri se Slovenci niso znašli. Izgubljen je bil zlasti Nejc Cehte (učinek 1:5), ki ni pokazal reprezentančnega potenciala. Da se bo končalo slabo, je nakazala zgrešena sedemmetrovka Brumna, zadetek iz zraka Filipa Kuzmanovskega je postavil piko na i sladki zmagi Metalurga.

Slovaki v Zlatorogu

Gorenje tako še naprej preživlja sezono za pozabo, v ligi je doživelo tretji poraz zapovrstjo in ne najde luči na koncu predora. Medtem ko Velenjčane čakajo še tri tekme v regionalnem tekmovanju, bodo Celjani, ki v končnicah delujejo bistveno bolje, danes ob 18. uri odigrali zadnjo. Vkolikor bodo upravičili vlogo favoritov in v Zlatorogu premagali Tatran Prešov, si bodo povečali možnosti za nastop na sklepnem turnirju, a še vedno bodo potrebovali tujo pomoč. Pred Meškovom bodo namreč ostali le, če bodo Belorusi izgubili v soboto v Velenju ali 16. marca v Zagrebu.

Po veliki zmagi proti Kielcam si ekipa Branka Tamšeta nikakor noče privoščiti novega domačega spodrsljaja, ki bi jim zbil samozavest pred zadnjimi tremi tekmami v ligi prvakov. »Zmaga s Kielcami nam je po dveh težkih porazih dala nekaj potrebne energije, a zdaj je že mimo in vse misli so usmerjene k Tatranu, ki je kakovostna ekipa in zna kaznovati vsako napako,« opozarja Gal Marguč, eden od junakov zasuka proti Poljakom. Tatran Prešov (kandidat za novega trenerja je Slavko Goluža) je Gorenju preprečil nastop v ligi prvakov, Celjani pa so na prvi tekmi na Slovaškem z boljšo končnico zmagali z 31:25.