Kvalifikacije za SP: Slovenci visoko slavili v Luksemburgu

Slovenska reprezentanca je v tretjem kolu kvalifikacij za svetovno prvenstvo premagala Luksemburg s 36:16.

Objavljeno
02. januar 2014 15.41
Posodobljeno
02. januar 2014 17.30
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Luksemburg - Slovenska reprezentanca je tretjem kolu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2015 gostovala v Luksemburgu in po pričakovanjih vknjižila visoko zmago (36:16).

Slovenci so na gostujoči tekmi igrali brez Gorazda Škofa, Primoža Prošta, Uroša Zormana, Staša Skubeta in Maria Šoštariča, kar pa ni bilo dovolj za presenečenje Luksemburga. Ta je bil konkurenčen le v prvem polčasu, po katerem je zaostajal za šest golov (7:13), nadaljevanje pa je bilo povsem v znamenju varovancev Borisa Denića, ki so upravičili vlogo favoritov.

V slovenski reprezentanci je bil najbolj razpoložen Dragan Gajić s 13 goli, pri Luksemburgu pa Sacha Pulli in Tom Meis s po petimi goli.

Slovenija in Luksemburg se bosta znova pomerila že v nedeljo ob 18.30.

Na preostali tekmi skupine 3 sta se Ukrajina in Švica razšli brez zmagovalca, tako da ima Ukrajina pred drugouvrščeno Slovenijo le točko prednosti.

Slovenci na odmor s šestimi goli prednosti

Slovenski rokometaši so gostovanje otvorili s silovitim nizom, saj so v prvih osmih minutah pobegnili z delnim izidom 6:0 - Sebastian Skube je prispeval dva gola, po enkrat pa so zadeli Luka Žvižej, Dragan Gajić, Matej Gaber in Dean Bombač.

Sledile so minute domačega moštva, ki je z delnim izidom 3:0 prepolovilo zaostanek (3:6), a je imela Slovenija v svojih vrstah razpoloženega Dragana Gajića, ki je dosegel naslednje tri gole svoje reprezentance in ji priboril prednost 9:4.

Slovenija je nato brez težav nadzorovala potek igre in polčas sklenila s prednostjo 13:7, za kar je imel največ zaslug prvi strelec tekme Dragan Gajić s šestimi goli.

Gostje v drugem polčasu razred zase

Drugi polčas se je začel z rahlo zamudo, saj so imeli gostitelji težave s semaforjem. To je v prvih minutah prineslo več sreče prav domačemu moštvu, ki se je po dveh minutah približalo na pet golov zaostanka (9:14), pri čemer je Luksemburg zadnji gol dosegel ob številčni premoči, saj je v domačem kazenskem prostoru obležal Luka Žvižej.

To pa je bil le preblisk Luksemburga, saj so favorizirani Slovenci odgovorili z delnim izidom 8:0 (22:9), s katerim so odločili zmagovalca. Med varovanci Borisa Deniča je bil v tej seriji najbolj razpoložen Luka Žvižej s štirimi goli, njegovo delo pa so nadgradili Nenad Bilbija, Dragan Gajić in David Špiler s po dvema goloma, ki so Sloveniji priborili prednost 18 golov (28:10).

Slovenci navkljub visoki prednosti niso popustili in so po zadnjem sodnikovem žvižgu slavili s prednostjo dvajsetih golov (36:16).

Denič: Pristop je bil takšen, kot ga pričakujem na vsaki tekmi

»Igra v obrambi je bila korektna, tudi pristop igralcev je bil takšen, kot ga pričakujem na vsaki tekmi. V drugi polovici prvega polčasa smo imeli nekajminutni strelski mrk. To se nam je zgodilo že na nekaterih minulih tekmah, v nadaljevanju kvalifikacij bomo to skušali odpraviti,« je po zmagi povedal slovenski selektor Boris Denič.

 

Rezultata skupine 3

Ukrajina - Švica 34:34 (21:16)

(Onufrjienko 9, Stetsjura 5; Graubner 7, Svajlen 6)

Luksemburg - Slovenija 16:36 (7:13)

 

Lestvica

1. Ukrajina 3 2 1 0 104:96 5 točk

2. Slovenija 3 2 0 1 97:78 4

3. Švica 3 1 1 1 96:90 3

4. Luksemburg 2 0 0 2 57:70 0