Leipzigovi valovi odplaknili blede krimovke

Ljubljančanke v Nemčiji niso imele pravega orožja proti postavljeni obrambi Leipziga.

Objavljeno
27. oktober 2014 00.43
Sanja Gregorc na tekmi med Krimom Mercatorjem in Hypo Niederosterreich. Ljubljana, 17. oktober 2014.
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Leipzig – Po zmagi s Hypom za 12 golov so rokometašice Krima Mercatorja na prvem gostovanju v ligi prvakinj v vzhodni Nemčiji pokazale svojo slabšo plat in doživele za polovico nižji poraz proti boljšemu Leipzigu. Ljubljančanke bodo morale na dan spomina na mrtve zaigrati veliko bolje zlasti v napadu, če se želijo izogniti porazu v Volgogradu.

Že začetek ni obetal nič dobrega za dvakratne evropske prvakinje. Nemke so takoj prevzele pobudo, krimovke pa so storile precej tehničnih napak. Očitne so bile težave ob napadih na postavljeno obrambo. Toda po slabih desetih minutah so se vendarle ogrele in se znebile uvodne treme. Kapetanka Tamara Mavsar je zaokrožila delni izid 0:3 in Slovenkam pristreljala prvo vodstvo (6:5).

Bilo je tudi zadnje. Leipzig je odgovoril z isto mero in obnovil vodstvo dveh golov. Kljub mnogim napakam in zapravljenim strelom so imele Ljubljančanke po 23 minutah, ko je Alja Koren dosegla četrti gol, aktiven izid (8:9). Toda zatem so sledile črne minute. Trenerka Marta Bon, ki je že uporabila skoraj vse igralke, tudi z minuto odmora pri 11:8, kar je bila do tedaj najvišja razlika, ni mogla spremeniti poteka srečanja. Nemške podprvakinje, ki so se v LP prebile skozi kvalifikacije, so nizale lahke zadetke. Krim ni imel razpoložene igralke. Tudi Mirjeta Bajramoska, najboljša strelka na prvi tekmi proti Hypu, ni imela svojega dne. Gostiteljice so pobegnile za šest golov, kolikor je znašala razlika med odmorom. Uvod drugega dela je prinesel nekaj zadovoljstva v gostujoči tabor. Krim je dosegel tri zadetke in pri 17:14 je bil domači trener Norman Rentsch prisiljen zahtevati premor. Ta je obrodil sadove in Leipzig je hitro ušel na varno razdaljo, po petih zaporednih golih je že vodil z 22:14, kar se je kasneje izkazalo za odločilno.

Krim je sicer zmogel še en udarec. Dosegel je štiri gole in pri 22:18 je znova posijal žarek upanja na zasuk. Kaj kmalu je ugasnil. Smola (vratnica) je preprečila zadetek Korenovi, vratarka Katja Schülke pa Liliji Arcjukovič. Po novi izključitvi Sanje Gregorc in prejetemu zadetku iz sedemmetrovke je postalo jasno, da bosta točki ostali doma. Krim ni imel razpoložene organizatorice igre – v tej vlogi so se izmenjevale Alja Jankovič, Elizabeth Omoregie in Melanie Bak – težave je imel tudi na desnem zunanjem položaju, kjer razen v minutah, ko je bila na igrišču Lara Hrnčič, ni imel levoroke igralke. Pohvale pa gredo Miši Marinček (15 obramb), ki je dolgo ohranjala soigralke pri življenju. Po njeni zaslugi zaostanek le ni takšen, ki ga Ljubljančanke ne bi mogle nadoknaditi na domači tekmi. »Ves čas smo igrali v nekakšnih valovih. Ko se nam je že zdelo, da smo našli svoj ritem, smo znova doživeli padec. Prepočasi smo se prilagajali igri, kar moramo v bodoče popraviti,« je po tekmi izjavila Bonova.