Lekićeve (še) ne bo na Krim

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo jutri na Kodeljevem (17.00) z Norvežankami merile za polfinale PPZ.

Objavljeno
26. februar 2016 16.27
HANDBALL-WORLD-WOMEN-POL-SRB

Ljubljana – Dva gola zaostanka s prve tekme (27:29) bodo lovile rokometašice Krima Mercatorja, ki bodo danes ob 17. uri na Kodeljevem odigrale revanšo z norveško ekipo Vipers Kristiansand v četrtfinalu pokala pokalnih zmagovalk.

Če bodo uspešne, se bodo v polfinalu pomerile z Lado Toljati, ki je bila v prvo za razred boljša od Zvezde Zvenigorod. Trener Uroš Bregar, ki še ne ve, ali bo lahko v vratih računal na Mišo Marinček (gleženj; že dolgo je odsotna Lara Hrnčič), možnosti za napredovanje ocenjuje na 50:50. Na povratni tekmi pa računa, da bo njegova ekipa več golov dosegla z desne strani. Na jugu Norveške je bila veliko bolj učinkovita leva stran z Mirjeto Bajramosko in Tamaro Mavsar. Treba bo tudi bolje odigrati v obrambi.

Sicer pa je članica izvršnega odbora Deja Ivanović danes potrdila, da se je tako kot že prej Barbara Varlec Lazović tudi srbska zvezdnica Andrea Lekić odločila, da bo še eno leto igrala za Vardar, nakar pa naj bi se vrnila v Ljubljano. Krim bo tako za naslednjo sezono še naprej iskal tri zunanje igralke, od tega vsaj eno levičarko.

Lekićeva je bila že čisto blizu prestopa, toda v zadnjem hipu jo je pregovoril ruski lastnik Vardarja Sergej Samsonenko, ki je poslušal glas navijačev.