Francozi brez milosti nad Brazilce

Francoski rokometaši so svetovno prvenstvo na domačih tleh odprli z zmago nad Brazilijo z 31:16.

M. H.
sre, 11.01.2017, 22:20

Na svetovnem prvenstvu bo osmič nastopila tudi Slovenija, ki se bo v skupinskem delu v Metzu pomerila z Angolo, Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo. Varovance selektorja Veselina Vujovića v četrtek ob 14. uri čaka dvoboj z Angolo.

Na letošnjem sklepnem turnirju bodo v skupini A nastopile Francija, Poljska, Rusija, Norveška, Brazilija in Japonska, v skupini B Španija, Slovenija, Makedonija, Islandija, Tunizija in Angola, v skupini C Nemčija, Hrvaška, Belorusija, Madžarska, Čile in Saudska Arabija, v skupini D pa Katar, Danska, Švedska, Egipt, Bahrajn in Argentina.

 

Pariz - Francoski rokometaši so obrambo naslova svetovnih prvakov pred domačimi navijači začeli izjemno motivirano. To ni pomenilo nič dobrega za Brazilce, njihove uvodne tekmece v razprodani dvorani Bercy.

Gostitelji lanskega olimpijskega turnirja so hitro občutili vso moč Nikole Karabatića in njegovih soigralcev, ki so prvo tekmo 25. svetovnega prvenstva sprevrgli v ekshibicijo. V 19. minuti so vodili že z 11:3, na koncu pa Brazilce odpravili z 31:16 (17:7).

Ob tem je bil strelsko najbolj razpoložen Valetin Porte s šestimi goli, vratar Thierry Omeyer pa je ubranil 14 od 21 brazilskih strelov (67-odstotna uspešnost).

Francozi bodo preostale tekme v skupini A odigrali v Nantesu, naslednjo v petek z Japonsko.

Na domačih tleh Francozi lovijo že svojo šesto kolajno najbolj žlahtnega leska, potem ko so bili najboljši še na Islandiji leta 1995, v Franciji 2001, na Hrvaškem 2009, na Švedskem 2011 in v Katarju 2015.


Prijavi sovražni govor