Liga prvakinj: Po porazu z Leipzigom Krim trepeta za napredovanje

Rokometašice Krima so zadnjo tekmo uvodnega dela lige prvakinj izgubile proti Leipzigu z 31:35.

Objavljeno
21. november 2014 16.06
Mirjeta Bajramoska na tekmi med Krimom Mercatorjem in Hypo Niederosterreich. Ljubljana, 17. oktober 2014.
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Rokometašice Krima Mercatorja so si na zadnji tekmi prvega dela lige prvakinj precej zagrenile življenje v letošnji evropski sezoni. Na tekmi z Leipzigom, kjer so same odločale o svoji nadaljnji usodi, so pokleknile proti razpoloženim Nemkam, ki so v Stožicah slavile zmago s 35:31. Ljubljančanke sedaj upajo na nedeljski poraz (ali neodločen izid) Hypa v Rusiji, sicer bo evropske sezone v ligi prvakinj konec.

»V tej sezoni smo dvakrat zmagale, enkrat doma, enkrat v gosteh. Želeli smo si zmagati tudi to tekmo, očitno še nismo dovolj kakovostni oziroma so ti tekmeci, s katerimi se srečujemo, veliko bolj kakovostni kot mi. Precej se vidi, da so veliko bolj uigrani, veliko bolje delujejo v kriznih situacijah. Ko so pri nas krizne situacije, pride do izraza to, da smo na novo sestavljeni,« je po tekmi za STA povedala trenerka Krima Marta Bon.

Domače rokometašice so bolje začele, povedle s 3:0 in 4:1, a so jim gostje kmalu odgovorile in v 12. minuti tekme po zadetku Anne Müller prvič na tekmi povedle z 8:7. V naslednjih minutah so še nekaj dodale v 26. minuti povedle celo za pet zadetkov (18:13), nakar so sledile krimove štiri minute, ki so do polčasa prinesle rezultat 18:17 za gostje.

Te so tudi v drugem polčasu, po nekaj izenačenih minutah, kmalu povedle, si spet priigrale štiri gole prednosti in tekmo mirno pripeljale do konca. S tem so dosegle svojo četrto zmago, Krimu pa prizadejale četrti poraz. Najboljša strelka pri domačih je bila Tamara Mavsar z desetimi goli, Mirjeta Bajramoska jih je dodala šest. V vratih je bila s petnajstimi obrambami dokaj razpoložena Miša Marinček, a še zdaleč ne tako kot njena kolegica v vratih Leipziga Katja Schülk, ki je zbrala kar 21 obramb. Ob njej sta bili najzaslužnejši za pomembno gostujočo zmago tudi Karolina Kudloczeva in Saskia Lang, ki sta dosegli po devet zadetkov.

Krimovke bodo sedaj z nestrpnostjo pričakovale nedeljsko tekmo med Dinamom in Hypom (ob 12. uri), od katere bo odvisno, ali bodo svoje nedeljsko kosilo pojedle kot članice najelitnejšega klubskega tekmovanja, ali le kot udeleženke osmine finala pokala pokalnih zmagovalk.

Prvi polčas

Domače rokometašice so tekmo zadnjega kola uvodnega dela lige prvakinj začele zelo odločno, povedle s 3:0 in napovedale boj za novi dve točki. Do sedme minute so se gostje vendarle nekoliko prebudile in izid znižale na 5:4, kasneje pri izidu 6:6 prvič na tekmi tudi izenačile, v 12. minuti pa po zadetku Anne Müller povedle z 8:7.

Nemke so po mirnem začetku zamenjale prestavo in povsem prevzele pobudo na terenu. Hitro so pobegnile na 11:7 in prednost treh ali štirih golov vseskozi držale. V 26. minuti so povedle celo za pet zadetkov (18:13), a so se krimovke začele prebujati in do konca prvega dela vrnile v igro. Po delnem izidu 4:0 se je polčas končal z izidom 18:17 za Nemke.

Pri Ljubljančankah sta bili najbolj razpoloženi Tamara Mavsar s petimi zadetki in Mirjeta Bajramoska s štirimi. Pri gostjah sta Luisa Schulze in Karolina Kudlacz dosegli po pet golov.

Drugi polčas

V drugem delu so prve zadele gostje, ki so znova povedle za dva gola, a sta Bajramoska in Mavsarjeva z novima zadetkoma izid po dolgem času izenačile (19:19). A to je očitno le nekoliko predramilo gostje, ki so prek razpoložene Kudlaczeve najprej povedle, nato pa vse skupaj še oplemenitile, tako da je do 42. minute na semaforju znova kazalo minus štiri s Krimovega zornega kota (22:26). Sledil je bolj ali manj neuspešen lov za priključek ekipe Marte Bon - Dekleta so se resda borile v obrambi, a v napadu napravile vse preveč napak, da bi jim uspelo Nemke ujete, ali celo prehiteti. Ko so se rokometašice v rumenih dresih ob koncu 27. minute odlepile na rezultat 29:33 je le še malokdo verjel v zmago krimovk. Ko je danes sijajna Katja Schülke s svojo dvajseto obrambo ubranila še strel Omoregieve, je bilo upov konec.

Izidi, 6. kolo

Skupina A

Krim Mercator - Leipzig 31:35 (17:18)

Nedelja, 23. november:

12.00 Dinamo Volgograd - Hypo Niederösterreich

Lestvica:

1. Leipzig 6 4 0 2 177:152 8

2. Dinamo Volgograd 5 3 1 1 133:121 7

3. Krim Mercator 6 2 0 4 162:165 4

4. Hypo Niederösterreich 5 1 1 3 114:148 3