Liga prvakinj: Krimovke kljub porazu proti Valcei na prvem mestu

Rokometašice Krima Mercatorja so v 6. kolu drugega dela lige prvakinj z 20:23 izgubile proti Valcei.

Objavljeno
17. marec 2013 17.36
Posodobljeno
17. marec 2013 17.36
ROKOMET Krim - Gyor
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Bukarešta - Rokometašice Krima Mercatorja so v 6. kolu drugega dela lige prvakinj v gosteh izgubile proti Valcei z 20:23 (12:9). Toda poraz le za tri gole jim je omogočil, da so v skupini 2 vseeno zasedle končno prvo mesto.

Pri Krimu sta bili strelsko najučinkovitejši Nina Wörz in Andrea Penezić s po štirimi goli, pri Valcei pa je s sedmimi prednjačila Ramona Farcau.

Krimovke se bodo v polfinalu pomerile z norveškim Larvikom, prvo tekmo pa bodo igrale v gosteh. Drugi polfinalni par sestavljata Györ in Valcea. Prvi tekmi polfinala bosta 6. oziroma 7. aprila, povratni pa 13. oziroma 14. aprila.

Blestela Wörzeva

Tiselj je tokratno tekmo začel z vratarko Jeleno Grubišić, krilnima igralkama Majo Zrnec in Carmen Martin, krožno napadalko Danielo Piedade ter zunanjimi igralkami Andreo Penezić, Nino Wörz in Barbaro Lazović. Po hitrem Krimovem vodstvu z 2:0, obakrat je zadela Wörzeva, so igralke padle v dirjanje po igrišču, v katerem so se bolje znašle Romunke. Te so prvič povedle v 11. minuti, ko je za 4:3 zadela Oana Manea. Prav ta je v teh trenutkih Krimu povzročala največ težav z izsiljevanjem sedemmetrovk in izključitev, ki so jih domače igralke unovčile za vodstvo s 6:3 v 15. minuti.

Tiselj je nato vzel minuto odmora, po kateri so takoj Romunke s sedemmetrovko Ramone Farcau ušle že na 7:3. Nato pa so se gostje le zbrale, v obrambi zaigrale odločneje, v napadu pa tudi po zaslugi nekaterih menjav bolj kombinatorno. Vse to je obrodilo bogate sadove. Tamara Mavsar je v 23. minuti po protinapadu in nizu 4:0 izid izenačila, Susann Müller je nato poskrbela za vodstvo Krima z 8:7, niti v končnici pa slovenske prvakinje niso popustile in po zaslugi Penezićeve na glavni odmor nesle tri gole naskoka.

Za čim blažji poraz

V uvodu drugega polčasa so krimovke prednost še povečale na štiri gole in jo brez večjih težav ohranjale do 38. minute. Sledili pa sta izključitvi Mavsarjeve in Penezićeve, kar so domače izkoristile in izid v 40. minuti izenačile na 16:16. S tem so dobile krila in nadaljevale z boljšo obrambo, spremenile so jo v 5-1, v napadu pa še naprej rešetale gostujočo mrežo. V 51. minuti je Allison Pineau tako zadela že za 21:17.

Ko se je zdelo, da bodo Romunke nadgradile dovolj visoko prednost za prvo mesto v skupini, saj Krimove strelke niso imele najbolj natančnih merilnih naprav, pa so se dvakratne evropske prvakinje še pravočasno prebudile. Z borbeno igro v zadnjih minutah so prednost domačih dovolj otesale, da so se v polfinalu izognile zastrašujočemu Györu.