Liga prvakinj: Krimovke brez možnosti v Leipzigu

Rokometašice Krima so v 2. kolu lige prvakinj igrale v Leipzigu in izgubile z rezultatom 30:24 (17:11).

Objavljeno
26. oktober 2014 12.15
ace-Rokomet
M. Ž., G. L., Delo.si
M. Ž., G. L., Delo.si

Leipzig - Rokometašice Krim Mercatorja so na tekmi 2. kola lige prvakinj v gosteh izgubile proti Leipzigu s 30:24. Domačinke so pobudo prevzele v drugi polovici prvega polčasa, ko so si nabrale prednost šestih golov, ki so jo zanesljivo ohranile do konca tekme. V vrstah Ljubljančank je bila najučinkovitejša levoroka Alja Koren, ki je dosegla sedem golov, medtem ko je Miša Marinček v vratih zbrala kar petnajst obramb. Pred 2200 domačimi navijači je v za ekipo Leipziga osem golov dosegla Karolina Kudlacz.

Krimovke so na celotni tekmi vodile zgolj enkrat, pri rezultatu 6:5, nakar so pobudo prevzele domačinke, varovankam Marte Bon pa se kaj več kot nekoliko približati ni uspelo. »Skozi celotno tekmo smo igrali v nekakšnih valovih. Ko se nam je že zdelo, da smo našli ritem, pa smo znova doživeli padec. Tekmec je bil v valovih enostavno boljši, za kar mu moramo športno čestitati. Prepočasi smo se prilagajali igri, kar moramo v bodoče popraviti,« je za STA povedala izkušena slovenska strokovnjakinja. 

Domačinke bolje začele in končale prvi del

Uvodne minute tekme so pripadle gostiteljicam, a jim slovenske prvakinje niso dopustile kakšne oprijemljivejše prednosti. Razlika se je ves čas gibala okrog dveh golov v prid Nemk, ki bi lahko bila tudi višja, a je bila Sergeja Stefanišin v vratih Krima zelo razpoložena. Po zadetku Sanje Gregorc so Ljubljančanke uspele prvič na tekmi izid izenačiti (5:5), nato pa je zadela še Tamara Mavsar in Krim je po delnem rezultatu 3:0 prvič vodil. Gostiteljice so jim vrnile z enako mero in ostale v vodstvu tudi po že četrtem golu Alje Koren (9:8), ki je bila ob Stefanišinovi na začetku najbolj razpoložena Krimovka. Do 23. minute je dosegla kar polovico golov ljubljanske ekipe.

Zadnjih deset minut prvega dela je bil povsem v znamenju domačink. Z delnim izidom 12:5 so do polčasa pobegnile na šest golov razlike, za kar je bila najbolj zaslužna najnevarnejša rokometašica Leipziga Karolina Kudlacz, ki je do premora dosegla 4 zadetke. Ravno toliko jih je v dresu Krimovk prispevala Korenova. Prvi polčas se je končal z rezultatom 17:11 v korist domačih rokometašic.

Drugi polčas bolj izenačen

Krimovke so v prvih petih minutah drugega dela nakazale, da svoje kože ne želijo kar tako prodati. Dvakrat je zadela Mavsarjeva, enkrat pa Elizabeth Omoregie in Ljubljančanke so se približale na tri gole zaostanka. Še bolj se jim kljub vsemu ni uspelo približati, še več, Nemke so dosegle naslednje tri gole in stvari ponovno postavile tja, kjer so bile ob koncu prvega dela.

Obdobje, v katerem Krim ni dosegel zadetka se je zavleklo vse do sredine 12. minute, ko je protinapad s svojim petim golom izkoristila Korenova in le prekinila slabo obdobje, v katerem so si pridelale kar sedem golov zaostanka (21:14). Ekipi sta si kar izmenjavali dobre in slabe intervale, naslednjih pet minut je namreč pripadlo Krimovkam, ki so se z delnim izidom 4:0 znova nekoliko približale svojim nasprotnicam, zaostajale so za štiri gole. A vsako približanje rokometašic v črnih dresih je vedno znova prebudilo rumene Nemke, ki so vselej vrnile podoben udarec in gostje držale na varni razdalji.

Razlika bi bila lahko še precej višja, če v vratih Krimovk ne bi bilo odlične Miše Marinček, ki je zbrala 15 obramb. Za poraz s šestimi goli razlike je sedem golov prispevala Alja Koren.

Na prvi tekmi drugega kola skupine A sta se Hypo in Dinamo-Sinara razšla brez zmagovalca (25:25).

Varovanke Marte Bon se bodo v prihodnjem kolu skupine A v gosteh pomerile z ruskim Dinamom iz Volgograda, tekma se bo v soboto pričela že ob 11. uri dopoldan.

 

Skupina A, drugo kolo

Leipzig - Krim Mercator 30:24 (17:11)

(Kudlacz 8, Lang 7; Koren 7, Mavsar 5)

Hypo Niederösterreich - Dinamo-Sinara 25:25 (15:14)

(Gomes da Rocha 7, Ačimović 5; Dimitrijeva in Kočetova po 6)

 

Lestvica

1. Dinamo Volgograd 2 1 1 0 52:44 3

2. Krim Mercator 2 1 0 1 56:50 2

3. Leipzig 2 1 0 1 49:51 2

4. Hypo Niederösterreich 2 0 1 1 45:57 1