Liga prvakinj: za slovo od Stožic visok poraz Krima

Rokometašice Krima Mercatorja so tekmo 5. kola lige prvakinj proti Vardarju izgubile s kar 47:29.

Objavljeno
06. marec 2015 14.48
Posodobljeno
06. marec 2015 17.45
Rokomet
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Letošnja sezona lige prvakinj gre za rokometašice Krima počasi h koncu, nato pa čimprej v pozabo. V današnjem 5. kolu drugega dela so Ljubljančanke v Stožicah za slovo od domače dvorane visoko izgubile proti makedonskemu Vardarju s kar 29:47. Porcija zadetkov v lastni mreži je bila za krimovke rekordna, hkrati pa je bil poraz s kar 18 goli razlike najvišji v zgodovini ljubljanskega kluba.

Domače rokometašice so bile v predzadnjem kolu drugega dela najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja brez vsakršnih možnosti za uspeh. Gostje z razpoloženo nekdanjo krimovko Andreo Penezić so imele vse niti igre v svojih rokah in so brez težav zadrževale prednost desetih in več zadetkov, ki so si jo priborile že v drugi polovici prvega polčasa.

Penezićeva je do konca tekme dosegla kar 11 zadetkov, kolikor jih je v dresu danes razglašenega Krima zmogla tudi Tamara Mavsar. Slednja je bila tudi edina razpoložena v črnem dresu domačink, navsezadnje je izrazito izstopala po doseženih zadetkih. Le po štirikrat so namreč zadele še Alja Koren, Lara Hrnčič in Mirjeta Bajramoska.

Krim je v skupini 1 obsojen na zadnje mesto, saj je v tej sezoni ob osmih porazih zmogel le eno zmago. Varovanke Marte Bon so bile od nasprotnic boljše le v prvem delu na gostovanju v Volgogradu.

Krimovke v zadnjem kolu prihodnjo nedeljo čaka še gostovanje v Podgorici pri Budućnosti. Vardar se bo doma pomeril z Dinamom iz Volgograda.

Izjavi po tekmi

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: »Nisem niti gledala na razliko, sploh ne gre za razliko. Vedeli smo, kaj delamo v tem drugem delu. Vedeli smo, da bodo to strašno težke tekme, da se srečujemo z ekipami, ki so veliko kakovostnejše od nas. Že takrat smo vedeli, da bomo poskušali nekaj postaviti za naprej. To je bil tudi namen. Nekaj se je danes videlo, na primer pogumno, kreativno igro Tamare Mavsar na srednjem zunanjem položaju in odločno igro Lare Hrnčič. Druhgo pa je, kot je. Tekma je pač taka, če igrata ekipi, med katerima je velika kakovostna razlika. Ne vem, kaj se delamo, kot da je konec sveta. To, da imamo težave, smo jasno povedali. Eni pač to razmete, eni ne, eni namerno ne. To pač tako je.«

Barbara Varlec-Lazović, igralka Vardarja: »Potrebovale smo ti dve točki in smo z vso močjo šle v tekmo. Zmago smo si zagotovile že po prvih desetih minutah, potem pa smo le še stopnjevale igro. Gotovo je bilo čustveno drugače igrati v tej dvorani proti Krimu, si pa sam še nekoliko bolj motiviran. Lepo se je vrniti domov.«

Prvi polčas

Oslabljene krimovke se favoriziranih Makedonk, vsaj v uvodnih desetih minutah niso prav nič ustrašile.V ljubljanski obrambi je bilo na uvodu sicer precej lukenj, ki so jih gostje znale spretno kaznovati, po drugi strani pa so tudi domače znale premagovati Vardarjevo obrambo. Do izteka desete minute so si belo-črne gostje kljub temu uspele priigrati dva zadetka prednosti, po že četrtem golu nekdanje krimovke Andree Penezić pa je Vardar v 11. minuti prvič vodil s tremi zadetki prednosti (7:4). Rokometašice Vardarja so v naslednjih minutah le prikazale, zakaj se borijo za najvišja mesta v letošnji evropski sezoni. Ko je četrti zadetek dosegla še druga nekdanja Andrea v dresu Krima - Lekić -, so Makedonke vodile že s precej občutnejšo prednostjo. Na semaforju je v 19. minuti kazalo 13:7 za gostje, kar je Marto Bon prislilo v minuto odmora.

Ta domačinkam v naslednjih minutah ni pomagala. Še več, gostje so na hitro zabile še dva zadetka in prednost je znašala visokih osem golov razlike. Po zadetku Jovanke Radičević je vse skupaj izgledalo že zelo slabo. Makedonke so v 25. minuti vodile že s kar desetimi goli (20:10), kar je bilo pred nadaljevanjem tekme precej zaskrbljujoče.

Krimovke so do izteka prvega dela igre očitno izgubile ves zanos, ki jih je krasil v uvodnih desetih minutah tekme. Do odmora je razlika znesla na kar dvanajst zadetkov v prid gostij, ki so prvi polčas dobile s 24:12.

Penezićeva je v prvem delu svojim nekdanjim soigralkam zabila kar sedem golov, enega manj je v dresu Krima prispevala Tamara Mavsar.

Drugi polčas

Zelo slaba predstava domačih se je nadaljevala tudi na začetku drugega polčasa, v katerem so Makedonke dosegle prva dva zadetka. Goli so tudi v naslednjih minutah padali kot po tekočem traku. Do 39. minute smo jih videli že kar 50. Od tega kar 32 na žalost v mreži Ljubljančank.

Razlika se je v prvi polovici drugega polčasa kljub vsemu ustalila pri približno dvanajstih zadetkih v korist gostij, kolikor je na semaforju kazalo že med odmorom med obema polčasoma.

Domače so v drugi polovici drugega polčasa le nekoliko dodale svoji predstavi, ali pa so gostje popustile ... Kakorkoli, po zadetku Mance Jurić je razlika v 49. minuti tekme po dolgem času znašala manj kot deset golov (26:35). A o kakšnem preobratu seveda ni bilo govora. Makedonke so tudi v naslednjih minutah igrale ravno toliko, kolikor so morale, in kljub predstavi v ne najvišjem ritmu razliko spet povečale na udobnejših 10+ golov.

Po četrtem golu Maje Sokać so rokometašice Vardarja v 54. minuti tekme spet izenačile najvišjo prednost na tekmi (40:26), že v naslednjem napadu pa jo po novem golu Penezićeve povišale na +15. No, s šestim golom Sokaćeve je končni rezultat narasel na gromozanskih 18 golov razlike. Na semaforju je kazalo 47:29.

Liga prvakinj, 5. kolo drugega dela

Skupina 1

Krim Mercator - Vardar 29:47 (12:24)

Lestvica:

1. Budućnost 8 7 1 0 199:154 15

2. Dinamo Volgograd 8 5 0 3 210:202 10

3. Vardar 9 4 1 4 249:227 9

4. Thüringer 8 4 0 4 201:198 8

5. Leipzig 8 3 0 5 203:223 6

6. Krim Mercator 9 1 0 8 228:286 2