Liga prvakov: Celjani proti Flensburgu, Gorenje s francoskim debitantom

Celje bo v osmini finala lige prvakov igralo proti Flensburgu, Gorenje se bo zoperstavilo francoskemu Paris Saint-Germainu.

Objavljeno
25. februar 2014 09.53
Posodobljeno
25. februar 2014 11.19
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Dunaj - Rokometaši Celja in Gorenja so na današnjem žrebu Evropske rokometne zveze dobili svoje nasprotnike v osmini finala lige prvakov.

Celjani pomerili z nemškim Flensburgom, ki so ga premagali v finalu sezone 2003/04, medtem ko bodo Velenjčani igrali s francoskim Paris Saint-Germainom, ki prvič nastopa v najelitnejšem evropskem tekmovanju.

Prve tekme bodo od 19. do 23. marca, povratne od 26. do 30. marca. Nosilci iz bobnov 1 in 2 bodo povratne tekme igrali doma.

Vajdl: Parižani so bili naša tiha želja

Glavni trener Velenja Ivan Vajdl je zadovoljen z nasprotnikom v osmini finala, saj Parižani v tej sezoni zelo nihajo v formi:

»Pariški klub je bil naša tiha želja. Gre za vrhunsko ekipo, ki v tej sezoni zelo niha. Prav to bomo skušali izkoristiti na prvi domači tekmi, čeprav vsi skupaj vemo, da bo to zelo težko izpeljati na igrišču. Do tekem s Parižani je še veliko časa, upam, da se bomo dobro pripravili in dostojno predstavljali slovenski rokomet na evropskem klubskem prizorišču,« je žreb komentiral Vajdl.

Rokometaš Gorenja Janez Gams z veseljem pričakuje tekmo s Parižani, za katere igra nekdanji član velenjskega moštva Fahrudin Melić: »Malo sem že naveličan teh nemških klubov, zato sem z žrebom zadovoljen. Do sedaj se nam je vedno dogajalo, da je v dvorano prišel klub kjer nastopa kakšen igralec, ki je pred tem igral za Gorenje in vesel sem, da se bo tokrat v dvorano vrnil Fahrudin. Vsekakor pričakujem zanimivo tekmo. Glede na to, da smo se do sedaj borili, se bomo v nadaljevanju še toliko bolj in prepričan sem, da Parižanom v Velenju ne bo lahko.«

Pungartnik: Zlatorog bo ponovno gostil spektakel

Direktor celjskega kluba Roman Pungartnik že z nestrpnostjo pričakuje gostovanje nemškega Flensburga v Zlatorogu:

»To je že naš devetnajsti nastop med evropsko elito. To je v Evropi uspelo le še dvema kluboma in mislim, da se ne zavedamo razsežnosti tega podatka. Zelo pomembno je, da smo se znova uvrstili v izločilne boje in letos s tretjim mestom še nadgradili lanski rezultat, enako pa je uspelo tudi Velenju, kar dokazuje, da slovenski klubi kljub težki situaciji še držimo stik s to elito. Pred nami je sedaj osmina finala in še en izjemen dvoboj, tokrat s Flensburgom, ko bo Zlatorog ponovno gostil vrhunski spektakel in tega se veselimo. Športnih napovedi sam ne bom dajal, a sam sem si na vsaki tekmi vedno želel zmagati. In ne vem zakaj bi sedaj delal izjeme.«

Žreb je komentiral tudi trener Celja Branko Tamše: »Dobili smo zelo kvalitetnega nasprotnika, a drugače danes niti ni moglo biti. Flensburg je strai znanec slovenskih igrišč, tako Celja v preteklosti in Velenja v tej sezoni. Zame igrajo najlepši rokomet v Nemčiji, imajo odličen sistem igre, vsa igralna mesta pa imajo odlično zapolnjena. V njihovi ekipi je veliko tujcev, kjer prevladuje skandinavsko-balkanski slog in morda prav zato igrajo tako lep rokomet. Do prvega dvoboja nas čaka še kar nekaj tekem, ko pa bo prišel čas za ta dvoboj, se bomo nanje kar najbolje pripravili in videli kaj bo to pomenilo na igrišču,« je dejal Tamše.


Pari osmine finala

Celje Pivovarna Laško - Flensburg-Handewitt

Gorenje Velenje - PSG

Wisla Plock - Veszprem

Vive Targi Kielce - Rhein-Neckar Löwen

Motor Zaporožje - Kiel

Metalurg Skopje - Kolding

Aalborg - Barcelona

Vardar Skopje - HSV Hamburg