Montpellier v drugem polčasu zapečatil usodo Celja

Celjski rokometaši so v 8. kolu lige prvakov izgubili proti Montpellieru s 27:30.

Objavljeno
06. december 2014 16.25
Rokomet Celje PL Montpellier
M. Ž., G. L., Delo.si
M. Ž., G. L., Delo.si

Celje - Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 8. kolu lige prvakov v svojem Zlatorogu izgubili proti francoskemu Montpellieru s 27:30 in ostali brez možnosti za napredovanje.

Celjani so v Zlatorogu potrebovali zmago v takšnem stilu so tudi začeli tekmo. Z odlično obrambo in razigranim Miho Zarabcem so si priborili štiri gole prednost in polčas sklenili z vodstvom 14:10.

Domačini so v drugem polčasu prikazali občutno slabšo igro v obrambi in prejeli kar dvajset golov. Francozi so hitro izničili zaostanek in v 48. minuti povedli z 22:21, v zaključku tekme pa so odbili vse napade Celja in jim prizadejali odločilen udarec v borbi za napredovanje.

Pri domačih je bil najboljši strelec Miha Zarabec z 11 goli, pri Montpellieru pa Vid Kavtičnik s sedmimi goli.

Celjani bodo do konca skupinskega dela še gostovali v Veszpremu (15. februar) in gostili Čehovske medvede (21. februar).

Prvi polčas

Že sam uvod tekme, ki odloča o celjski prihodnosti v ligi prvakov, je pokazal, da bo tekma trda in težka. Francozi so na začetku povedli z 2:0, Celjani pa niso dovolili kakega višjega vodstva, saj so kmalu izenačili na 2:2. Z dvema goloma v prvih sedmih minutah je na svoj dober dan namignil spretni organizator igre Miha Zarabec. Na drugi strani je bil v uvodnih desetih minutah razpoložen slovenski reprezentant Vid Kavtičnik, ki je dosegel dva zadetka ter prispeval asistenco.

Po konstantnem vodstvo gostov v prvi polovici prvega dela so Celjani v 15. minuti prvič na tekmi povedli. Za 7:6 je po podaji Zarabca zadel Vid Poteko. V naslednjem napadu je zadel še Trebanjec na poziciji organizatorja igre in Celje je prvič vodilo za dva gola. To so bile celjske minute, razigrani Zarabec je z izjemno podajo našel Blaža Blagotinška ki je še povišal vodstvo pivovarjev. No, prednost Celjanov je v naslednjih miutah hitro skopnela. Francozi so zabili dvakrat zapored, a je sijajni Miha Zarabec z novima dvema goloma poskrbel, da ni prišlo do novega izenačenja.

Goste je v drugem delu prvega polčasa v igri držal predvsem krožni napadalec gostov Issam Tej, ki ga Celjani nikakor niso znali zaustaviti a črti. Na srečo rumeno-modrih sta tako Kavtičnik kot Dragan Gajić zapravila svoji sedemmetrovki, Urban Lesjak se ni pustil premagati. Ob koncu 27. minute je za novo vodstvo s tremi goli zadel Poteko, Tilen Kodrin pa je v naslednjem napadu prvič na tekmi povišal na plus štiri (13:9).

Takšna je bila tudi prednost Celjanov med polčasom. Končni izid prvega dela je s sedemmetrovke dosegel prvi strelec tekme Zarabec, ki je v prvih tridesetih minutah dosegel kar šest golov. V vratih je bil s sedmimi obrambami razpoložen Lesjak, ki ga je še največkrat premagal Tej - zadel je trikrat.

Drugi polčas

Nadaljevanje se ni začelo po celjskih željah. V napadu na začetku ni bilo prave ideje, gostje pa so medtem trikrat zadeli in razliko iz prvega polčasa zmanjšali na minimum. Celjani so prvič zadeli šele ob koncu četrte minute, ko je s krila zadel Janc, v naslednjem napadu pa v svojo statistiko dodal še en zadetek.

Borbeni Francozi so v drugem polčasu začutili svojo priložnost za preobrat in si v 42. minuti izborili žogo v obrambi, na drugi strani pa je napad uspešno zaključil Diego Simonet in izenačil na 19:19.

Celjani so igrali občutno slabše kot v drugem počasu, zato je njihov trener Branko Tamše v 44. minuti zahteval minuto odmora. Ta je domačim dobro dela, saj je ob vrnitvi na parket dvakrat zadel Miha Zarabec za vodstvo +2 (21:19), vendar pa se je Montpellier vrnil z goloma Gajića in Kavtičnika, svoje pa je pristavil še Michael Guigou za vodstvo 22:21.

Branku Tamšetu ni preostalo drugega, kot da je znova vzel minuto odmora. Ta ni prinesla želene spremembe, saj so gostje nadaljevali z dobro igro in si prek Kavtičnika ter Mathieuja Grebilla priborili dva gola prednosti (24:22). Celjani so potrebovali spremembo na igrišču in se odločili za menjavo vratarjev, priložnost je dobil Matevž Skok.

Tudi za poteza ni pomagala celjskemu moštvu, ki so v končnici naredili preveč napak. Luka Žvižej je v 54. minuti sam stekel proti francoskemu golu in zapravil protinapad, nato pa je v 56. minuti sledila še tehnična napaka Miklavčiča, ki jo je v gol spremenil Gajić (26:23). Slovenski rokometaš je z novim golom poskrbel za prednost štirih golov in vrnitev Celja se je zdela praktično nemogoča.

Francozi so v zadnjih minutah uspešno odgovarjali na zadetke Celja in ga držali na varni razdalji, končni izid tekme je bil 30:26.

 

Skupina C, osmo kolo

Čehovski medvedi - Vardar Skopje 34:39 (16:19)

Celje Pivovarna Laško - Montpellier 27:30 (14:10)

Rhein-Neckar Löwen - Veszprem 32:25 (18:10)

 

Lestvica

1. Veszprem 8 7 0 1 237:216 14 točk

2. Vardar Skopje 8 5 1 2 248:235 11

3. Rhein-Neckar Löwen 8 5 0 3 242:221 10

4. Montpellier 8 3 2 3 247:253 8

5. Celje Pivovarna Laško 8 2 0 6 229:239 4

6. Čehovski medvedi 8 0 1 7 249:288 1