Liga prvakov: Flensburg-Handewitt iz Rdeče dvorane z obema točkama

Rokometaši Gorenja so v zadnjem kolu skupinskega dela izgubili proti Flensburg-Handewittu (23:28).

Objavljeno
22. februar 2014 12.14
Posodobljeno
22. februar 2014 19.00
ROKOMET Gorenje - Flensburg
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Velenje - Rokometaši Gorenja so na zadnji tekmi skupinskega dela lige prvakov izgubili proti Flensburg-Handewittu s 23:28.

Velenjčani so pred domačimi gledalci sklenili nastope v skupinskem delu, današnji poraz pa za njih ni usoden, saj so si že z nedeljsko zmago proti Aalborgu izborili mesto v osmini finala.

Gorenje je v prvem polčasu igralo pod svojimi zmožnostmi in brez enega samega gola svojega najboljšega strelca Staša Skubeta ob odmoru zaostajalo za šest (9:15). Varovanci Ivana Vajdla so v nadaljevanju prikazali boljšo igro in se pet minut pred koncem približali zgolj na dva gola (22:24), vendar so favorizirani Nemci tekmo uspešno pripeljali h koncu.

Pri Gorenju je bil najboljši strelec Staš Skube s šestimi goli (vse je dosegel v drugem polčasu), pri gostih pa Bogdan Radivojević in Steffen Weinhold s šestimi goli.

Velenjsko moštvo je z nedeljskim porazom Aalborga proti Hamburgu osvojilo tretje mesto v skupini, svojega nasprotnika v osmini finala pa bo dobilo na torkovem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

Prvi polčas: Velenjčani do devete minute enakovredni na parketu

Rokometaši Gorenja so se na začetku tekme dobro zoperstavili favoriziranim Nemcem, s katerimi so bili po osmih minutah izenačeni na 3:3. Sledil je niz napak domačega moštva, kar je Flensburg-Handewitt izkoristil s štrimi zaporednimi goli (7:3), njihov nalet pa je v 12. minuti ustavil trener Velenja Ivan Vajdl, ki je zahteval minuto odmora.

Minuto kasneje si je gostujoči rokometaš Michael Knudsen prislužil dvominutno kazen in ponudil Gorenju priložnost za približanje, ki pa je Velenjčani niso izkoristili. Domači v dveh minutah niso dosegli niti enega gola, za nameček pa je bil Jim Gottfridsson uspešen z igralcem manj in Nemcem zagotovil prednost z 9:4.

V nemškem moštvu je v prvem polčasu blestel vratar Mattias Andersson, ki je v 22. minuti ustavil poskus Roka Golčarja - to je bila njegova peta obramba -, kar je na drugi strani unovčil Gottfridsson za vodstvo s 13:6. Domači trener Ivan Vajdl se je po golu odzval z menjavo vratarjev in namesto Benjamina Burića na igrišče poslal Emirja Taletovića.

Domači so se z dvema zaporednima goloma približali na pet (8:13), nato pa je bil pri njih za dve minuti izključen Mitja Nosan, kar so Nemci izkoristili z delnim izidom 2:1 in na polčas odšli s šestimi goli prednosti (15:9).

Pri Velenju je bil najboljši strelec Niko Medved s štirimi goli, pri Flensburg-Handewittu pa Thomas Mogesen, Steffen Weinhold in Jim Gottfridsson s tremi goli.

Drugi polčas: Velenjčani zapretili ob koncu tekme

Moštvi sta na začetku drugega polčasa prikazali nekoliko slabšo napadalno igro, saj so gledalci v prvih štirih minutah videli le en gol, še tega v domači mreži (16:9).

Za prvi preskok so poskrbeli Velenjčani, pri katerih je v 35. minuti prvič zadel Staš Skube, nato je bil uspešen še Kristian Bečiri in Gorenje približal na pet (11:16).

Gostitelji so tudi v 42. minuti zaostajali le za pet (14:19), kar je ogrozila dvominutna kazen Kristiana Bečirija, vendar sta bila v tem času uspešna Janez Gams in Staš Skube, tako da so Velenjčani tudi ob Bečirijevi vrnitvi zaostajali z isto razliko (21:26).

Rokometaši Gorenja so v 47. minuti ostali brez Mitje Nosana, ki si je prislužil tretjo izključitev, vendar pa jih to ni ustavili in so štiri minute kasneje po cepelinu Staša Skubeta zaostajali le za tri (20:23).

Domačini so v 55. minuti naredili še korak več, ko so po minuti odmora navdušili z novim cepelinom in se približali zgolj na dva gola (22:24), vendar je Flensburg-Handewitt odgovoril z goloma Weinholda in Heinla (22:26). Velenjčani so imeli v 57. minuti še zadnjo priložnost, da ogrozijo zmago nemških nasprotnikov, saj so imeli ob številčni premoči na voljo sedemmetrovko, ki pa jo je zapravil Jernej Papež, nato pa si je na drugi strani dvominutno kazen prislužil še Niko Medved. Nemci so tako tekmo brez težav uspešno pripeljali h koncu.

Vajdl: Preveč napak proti kakovostnim Nemcem

»V prvem polčasu smo naredili kar enajst tehničnih napak, odločno preveč za kakovostne Nemce, ki v Rdečo dvorano niso prišli z nekaterimi najboljšimi možmi. V drugem polčasu smo se malce sprostili, zaigrali bolj učinkovito, v trenutkih, ko bi se lahko še bolj približali tekmecu, pa smo znova naredili nekaj napak,« je povedal domači trener Ivan Vajdl.

 

Skupina D, deseto kolo

Gorenje Velenje - SG Flensburg-Handewitt 23:28 (9:15)

Naturhouse La Rioja - HK DROTT Halmstad 38:34 (21:21)

HSV Hamburg - Aalborg Handball 28:20 (12:9)

 

Lestvica

1. HSV Hamburg 10 9 0 1 330:266 18 točk

2. Flensburg-Handewitt 10 8 1 1 314:272 17

3. Gorenje Velenje 10 4 0 6 307:320 8

4. Aalborg 10 4 0 5 275:265 8

-----------------------------------------------------

5. Naturhouse La Rioja 10 3 2 5 282:320 8

6. Drott Halmstad 10 0 1 9 289:364 1