Liga prvakov: Velenjčani brez presenečenja proti prvakom iz Hamburga

Rokometaši Gorenja Velenja so v 8. kolu lige prvakov gostili HSV iz Hamburga in izgubili z 29:36.

Objavljeno
05. februar 2014 18.16
Posodobljeno
05. februar 2014 18.30
Rokomet Gorenje Hamburg
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Velenje - Prvič po evropskem prvenstvu na Danskem in skoraj dvomesečnem premoru se nadaljujejo boji v ligi prvakov. V velenjski Rdeči dvorani je Gorenje gostilo aktualne prvake tega evropskega tekmovanja, HSV iz Hamburga. Po pričakovanjih »ose« niso zmogle presenečenja in izgubile z 29:36 (13:19).

V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Staš Skube in Jernej Papež. Prvi je dosegel sedem, drugi pa pet golov.

Rokometaši Gorenja so tako v elitnem evropskem tekmovanju doživeli še osmi poraz, kožo za uvrstitev v drugi del bodo morali reševati na zadnjih dveh tekmah.

Izziv aktualnih prvakov je bil po pričakovanjih za »ose« pretežak. Domai rokometaši so namreč težko sledili zasedbi zvezdnikov, ki so večinoma v prejšnjem mesecu igrali na EP na Danskem. Toda Benjamin Burić v vratih, na krilnih položajih Mario Šoštarič in Niko Medved, na zunanjih Klemen Cehte, Staš Skube in Jernej Papež, na mestu krožnega napadalca pa Senjanin Burić, so dobro odprli tekmo. Po vodstvu s 4:2 so se ogostje ogreli, četudi v boj sploh še niso poslali lanskega najboljšega igralca na svetu po izboru Mednarodne rokometne zveze, Hrvata Domagoja Dunjaka.

Velenjčani so sredi prvega polčasa začeli delati preveč napak, kar so gostje s pridom izkoristili in jim v 16. minuti ušli na tri gole zaostanka (6:9). Minuta odmora je pomagala gostiteljem, da so se vrnili in izenačili 10:10), toda v zadnjih desetih minutah nato znova zapravili priboreno. Nemško moštvo je z dobro igro ušlo na šest golov prednosti (13:19).

Drugi polčas je Gorenje začelo spodbudno in znižalo na 18:20, toda nato so se znova začele težave. Po minuti odmora nemškega trenerja Martina Schwalba, je HSV stopil na plin in ni več dovoljeval preobrata.

Hamburg se je z novo zmago utrdil na prvem mestu v skupini D, Velenjčane pa čaka še krčevit boj - ob tem morajo upati še na kakšen spodrsljaj tekmecev iz španskega Logrona - za naskok na četrto mesto v prvem delu tekmovanja, ki še vodi v drugi del. Velenjska ekipa bo po obračunu s Hamburgom igrala še dve tekmi: 16. februarja bo gostovala pri Aalborgu, 22. februarja pa bo gostila Flensburg-Handewitt.

Po osmih tekmah v skupinskem delu so Velenjčani na četrtem mestu: na dosedanjih tekmah so dvakrat premagali tekmece iz švedskega Halmstada in enkrat iz španskega Logrona, izgubili pa v obračunih proti igralcem iz nemških Flensburga in Hamburga, danskega Aalborga ter Logrona ter nocoj še Hamburga.