Liga prvakov: Dober odpor Celjanov prinesel le nov poraz

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se dobro upirali skopskemu Vardarju, a na koncu izgubili z 32:34.

Objavljeno
29. november 2014 12.35
M. Ž., G. L., Delo.si
M. Ž., G. L., Delo.si

Skopje - Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 7. kolu lige prvakov v Makedoniji nudili dober odpor favoriziranemu Vardarju, a mu na koncu morali priznati premoč z rezultatom 32:34. V prvem polčasu je pri Celjanih s sedmimi goli znova blestel Miha Zarabec, a v drugem delu povsem ugasnil, njegovi soigralci pa velikega Vardarja brez njegovih golov niso uspeli presenetiti. Najboljši strelec tekme je bil z devetimi goli Ivan Slišković.

Domačini so v uvodnih minutah pokazali mišice in takoj povedli, a se Celjani niso ustrašili uvodnega naleta, v deseti minuti celo prvič povedli (7:6), kar jim je do konca tekme uspelo le še enkrat (8:7). Makedonci se do polčasa kljub temu niso uspeli odlepiti, tako da sta nasprotnika šla na odmor z izidom 19:17 za rdeče-črne.

V drugem delu so domačini svoji predstavi še malce dodali, Celjane vseskozi držali za seboj, čeprav jim do 50. minute tekme ni uspelo pobegniti za več kot tri gole. Ko so povedli s 30:26 pa je počasi že postalo jasno, da Celjani pravih možnosti za dve točki na težkem gostovanju nimajo.

Zarabčevih sedem in Sliškovićevih devet golov so domačini izničili z dobro moštveno predstavo, v kateri sta prevladovala Timur Dibirov s sedmimi goli in Igor Karačić s šestimi. Še enega manj je dodal nekdanji pivovar Sergej Gorbok, ki je vse svoje zadetke prispeval v drugem polčasu.

Celjane v prihodnjo soboto čaka še domača tekma z Montpellierjem.

Prvi polčas

V peklenskem skopskem vzdušju je tekmo bolje začel domači Vardar, ki je po zadetkih Igorja Karačića in Timurja Dibirova povedel z 2:0, led pa je v dresu Celjanov prebil Slišković, ki je dosegel prvi gol pivovarjev. V naslednjih minutah so se Štajerci le nekoliko otresli uvodnega pritiska domačinov in vzpostavili ravnovesje na igrišču tako rezultatsko kot po igri. Ob koncu 8. minute je Slišković izid poravnal na 5:5.

V uvodnih minutah sta v celjskem dresu blestela predvsem Slišković in Zarabec, ki sta zadela po trikrat. No, na drugi strani je bil še bolj razpoložen nekdanji pivovar Alem Toskić, ki je v prvi četrtini tekme zadel kar štirikrat. Celjani so kljub temu ostali povsem v stiku z domačini, kjer jih je držala borbena igra v obrambi in pogumna v napadu. Po že petem golu Zarabca (tretjem s sedemmetrovke) je bil v 19. minuti izid izenačen na 12:12. Makedonci so v naslednjih minutah pobegnili na 15:12, a so Celjani nato zadeli dvakrat zapored in zopet ujeli priključek.

Šele povsem ob koncu prvega dela so gostitelji zopet povedli za tri gole, z že svojim sedmim golom pa je Zarabec postavil izid polčasa, ki ga je Vardar dobil z 19:17. Poleg znova sijajnega Trebanjca je s petimi goli dobro igral tudi Slišković, medtem ko so pri Vardarju po štirikrat zadeli Karačić, Toskić in Dibirov.

Drugi polčas

Nadaljevanje tekme je prineslo še nekoliko bolj angažirano predstavo Vardarja, ki je v sedmi minuti drugega dela povedel z 22:18, kar je pomenilo najvišjo prednost na tekmi. Po prekrasnem zadetku Žvižeja, ki je Šterbika premagal z zavrtinčeno žogo, so se Celjani spet približali le na dva gola zaostanka in ostali v povsem realni igri za zmago. Izkušeni Celjan je bil v drugem delu še najbolj zaslužen, da so Celjani ostajali v igri, saj je Šterbika v prvih desetih minutah premagal kar trikrat. V 42. minuti je na semaforju kazalo 24:23 za Vardar. V pomembnih trenutkih je zadel tudi Razgor, a je na drugi strani kar trikrat zapored vrnil udarec Sergej Gorbok. Tekmeca sta kljub temu ostajala na golu ali dveh razlike - vselej v prid domačih.

V 47. minuti so Makedonci po kar nekaj minutah zopet ušli na tri gole, vodili so z 29:26, po minuti odmora še za gol več, kar je pomenilo izenačenje najvišje prednosti Vardarja. Razpoloženi Gorbok je z že svojim petim golom v drugem delu gostitelje prvič na tekmi popeljal na pet golov prednosti, ob koncu 23. minute je posledično že začelo kazati, da bi zmaga lahko ostala doma. V drugem delu so manjkali predvsem goli Mihe Zarabca, ki v nadaljevanju ni dodal nobenega zadetka. V 55. minuti se mu je tako pri sedmih na tekmi pridružil Slišković, ki je zadel za zmanjšanje na štiri gole zaostanka.

Hrvat je bil razpoložen tudi v nadaljevanju končnice tekme, čeprav je bilo že nekaj minut jasno, da Celjani Makedoncev nocoj ne morejo ujeti.

 

Skupina C, 7. kolo

Veszprem - Čehovski medvedi 38:31 (17:16)

Vardar - Celje Pivovarna Laško 34:32 (19:17)

Montpellier - Rhein-Neckar Löwen 29:33 (14:18)

 

Lestvica:

1. Veszprem 7 7 0 0 212:184 14

2. Vardar Skopje 7 4 1 2 209:201 9

3. Rhein-Neckar Löwen 7 4 0 3 210:196 8

4. Montpellier 7 2 2 3 217:226 6

5. Celje Pivovarna Laško 7 2 0 5 202:209 4

6. Čehovski medvedi 7 0 1 6 215:249 1