Marguč v finalu proti lisicam iz Berlina

Veszprem in Füchse Berlin sta finalista turnirja Super Globe v Dohi, neuradnega klubskega SP v rokometu.

Objavljeno
09. september 2015 15.06
iza-marguč
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Ljubljana - Vsi so v zadnjem dejanju pričakovali ponovitev finala lige prvakov med Barcelono in Veszpremom iz Kölna, a so se ušteli. Evropske prvake iz Katalonije je v polfinalu šokiral zmagovalec pokala EHF Füchse Berlin in slavil zmago s 26:25 (12:15). Berlinčani se bodo v finalu pomerili z Veszpremom slovenskega reprezentanta Gašperja Marguča, ki ni imel večjih težav proti srčni ekipi iz Sydneyja (29:17).

Pri Nemcih je blestel srbski reprezentant Petar Nenadić z osmimi goli, pri Barceloni je še tri zadetke več dosegel Kiril Lazarov, zvezdniška okrepitev Filip Jicha pa je mrežo zatresel štirikrat. V drugem polfinalu je Marguč zabil sedem golov, enega manj od Momirja Ilića. Bivši član Celja Pivovarne Laško, Ivan Slišković, je bil uspešen šestkrat.

Finale v dvorani Duhail, kjer je med SP igrala tudi Slovenija, bo v četrtek ob 19. uri. Barcelona, ki je Super Globe osvojila v letih 2013 in 2014, se bo pred tem v tekmi za tretje mesto srečala z avstralskimi študenti, ki so bili prijetno presenečenje turnirja in so do 45. minute in izida 17:21 ogrožali zmago Madžarov.

»Še vedno nismo v pravi formi, ampak iz tekme v tekmo napredujemo. V finalu smo pričakovali Barcelono, dobili smo Berlin, ki je tudi odlična ekipa. Če premagaš Barcelono, to pove vse o tvoji moči. »Lisice« smo že premagali na turnirju Sparkassen, toda 50 minut je bila tekma izenačena in tudi tokrat nas čaka napet boj do konca,« je za Balkan Handball povedal desnokrilni igralec Marguč.