Mariborčane okrepil srbski dvometraš Čagalj

Rokometni klub Maribor Branik je v svoje vrste pripeljal srbskega krožnega napadalca Igorja Čagalja.

Objavljeno
17. junij 2015 16.42
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Rokometni klub Maribor Branik je v svoje vrste pripeljal okrepitev na položaj krožnega napadalca, gre za 20-letnega srbskega rokometaša Igorja Čagalja, ki je podpisal triletno pogodbo.

Dobra dva metra visoki in skoraj 100 kilogramov težki Čagalj se je Mariborčanom pridružil iz iz srbskega Zrenjanina. Svojo kariero je začel v domačem Proleteru, z dobrimi igrami v mladinski izbrani vrsti Srbije pa je navdušil može pri slovitem nemškemu VFL Gumersbachu, kjer pa se je njegova zgodba zaradi težav z vizo končala po pol leta. Zadnje pol sezone je igral za madžarskega prvoligaša Balamzujvarosi.

»Želel sem zaigrati v klubu, kjer dobro delajo z mladimi igralci in Maribor je v zadnjih sezonah postal evropsko prepoznaven klub po tem segmentu dela. Trener Boris Denič je izkazal interes po tem, da se pridružim moštvu in zaradi skupnih ciljev smo hitro sklenili sodelovanje. Pozorno spremljam slovenski rokomet in videl sem, da je Mariboru zmanjkalo zelo malo do uvrstitve v finale prvenstva. Žal mi je, da fantom to ni uspelo že v minuli sezoni in verjamem, da je moštvo bogatejše za eno izkušnjo več, ki nam lahko pomaga pri osvojitvi stopnici više v prihajajoči sezoni. Menim, da imamo mlado in uspeha željno moštvo s katerim si lahko upravičeno postavimo visoke cilje tudi v Pokalu EHF,« je ob prestopu povedal Čagalj.

Trener Maribora Boris Denič je o novincu dejal: »Gre za tipičnega predstavnika balkanske šole rokometa, ima višino in težo primerno za njegov igralski položaj. S tem bomo okrepili centralni blok in igro na črti. Ker gre za mladega igralca, pričakujem, da se bo hitro privadil na našo igro in da bo kvalitetno zapolnil položaj krožnega napadalca. Pričakujem tudi, da bo tako kot vsi igralci počasi napredoval in čez nekaj časa tvoril »hrbtenico« mariborske igre, ki jo krožni napadalec tvori z vratarjem in srednjim zunanjim igralcem.«