Mavsarjeva želi v Skopje kot šampionka

Tamara Mavsar bo po koncu sezone zapustila Stožice, saj je podpisala dveletno pogodbo s skopskim Vardarjem.

Objavljeno
16. februar 2016 14.45
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Ljubljana - Tamara Mavsar, kapetanka rokometašic Krima Mercatorja, je za Delo potrdila, da bo po koncu sezone zapustila Stožice, saj je podpisala dveletno pogodbo s skopskim Vardarjem.

Tam je pred tem kot pomočnik trenerke deloval njen zdajšnji trener Uroš Bregar, barve makedonskih prvakinj pa ta čas zastopajo njena reprezentančna soigralka Barbara Lazović ter bivši krimovki Andrea Lekić in Andrea Penezić.
Ljubljančanka ima pri 24 letih že obilo izkušenj, saj je za njo že osem sezon nastopanja v ligi prvakinj. Tokrat se bo hitra levokrilna igralka, ki je zelo koristna tudi v obrambi, prvič preizkusila na tujem. Bogati Vardar je nadvse primerna destinacija, saj je eden najboljših klubov v Evropi.

»Iz Vardarja so me prvič poklicali že decembra in zdaj smo se tudi dogovorili o sodelovanju. Bregar ni imel nič pri tem. Vem, da me bodo na Krimu pogrešali, a čas je že bil, da preizkusim tudi nekaj novega. Še pred tem pa želim s Krimom osvojiti še en naslov državnih prvakinj, čeprav ni več vse v naših rokah,« je dejala Mavsarjeva.

V državnem prvenstvu je sicer v boljšem položaju Zagorje, ki pa si v zadnjih devetih tekmah ne sme privoščiti spodrsljaja. Trener Zagorja je Bojan Voglar je sicer za Sportal že dejal, da bi se Zagorjanke - v teh dneh so se okrepile z nekdanjo Krimovo vratarko Aleksandro Petruhino in hrvaško reprezentantko Aneto Benko - verjetno odločile preizkusiti tudi v ligi prvakinj, če jim bo zares uspelo osvojiti prvi naslov v 1. SRL.

Krim bi v tem primeru ostal brez elitnega tekmovanja, kar bi bil velik udarec za klub, ki je že 21 let nedotakljiv v Sloveniji in se ponaša z dvema naslovoma evropskega prvaka.

Mavsarjeva se bo sicer marca v slovenskem dresu dvakrat merila z Makedonijo v kvalifikacijah za EP. Prva tekma bo v mariborski dvorani Lukna, druga v skopski dvorani Kale. Krim pa v soboto na Norveškem čaka prva tekma četrtfinala v pokalu pokalnih zmagovalk proti ekipi Vipers Kristiansand.