Medved novi kapetan Gorenja

Vodstvo Gorenja je po odhodu Staša Skubeta za novega kapetana imenovalo Nika Medveda.

Objavljeno
26. julij 2016 00.03
M. Ž.
M. Ž.

Velenje - V rokometnem klubu Gorenje Velenje so danes pričeli s treningi in s tem tudi uradno odprli priprave na sezono 2016/17.

Člani velenjskega kolektiva so danes poleg predstavitve dela in razporeda priprav na prihajajočo sezono prejeli še eno novico. Novi kapetan ekipe je namreč postal Niko Medved, namestnik kapetana pa je Alem Toskić.

V pretekli sezoni je vloga kapetana pripadala Stašu Skubetu, ki pa je poleti okrepil Pick Szeged. Vodstvo kluba je moralo poiskati novega kapetana in izbralo Nika Medveda, ki je otrok velenjske rokometne šole in za Gorenje igra že od začetka svoje kariere, članski ekipi os pa se je pridružil s sedemnajstimi leti in skupaj s soigralci v dresu velenjskega Gorenja osvojil tri naslove državnih prvakov.

»Ekipa je po koncu pretekle sezone ob odhodu Staša Skubeta ostala brez kapetana in po tehtnem premisleku in posvetovanjih smo se odločili, da Niku Medvedu poverimo to funkcijo. Gre za zelo izkušenega in klubu lojalnega igralca, ki ima zagotovo tudi veliko težo tudi med soigralci. Prepričani smo, da bo kot kapetan članskega moštva tudi dodatno pripomogel h kakovosti igre našega kluba in odnosov znotraj ekipe,« je dejal trener Gorenja Marko Šibila.