Meškov po slabem štartu še poglobil krizo Gorenja

Gorenje je v letu 2017 še brez zmage, za konec se bodo v ligi SEHA pomerili s Tatran Prešovom.

Objavljeno
27. februar 2017 01.04
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Velenje – Če bi bil merilo uspeha sanacija dolgov, bi bilo Gorenje visoko na lestvici lige DUTB, a ker gre v vrhunskem športu za rezultat, lahko njegovo krstno sezono v ligi SEHA označimo za porazno. Velenjčani ostajajo brez zmage v koledarskem letu, proti Meškovu Brest so brez resnega odpora zabeležili četrti zaporedni poraz in znova razočarali navijače v Rdeči dvorani.

Poraz proti beloruskim prvakom je tudi pomenil, da niso storili usluge rojakom in tekmecem iz Celja, katerim se nastop na sklepnem turnirju četverice vse bolj izmika in bo odvisen od razpleta tekme med Zagrebom in Meškovom 16. marca. Gorenju kajpak ni veliko mar za celjske ambicije, a tudi svojih še zdaleč ne zadovoljuje. Na 17 tekmah regionalnega tekmovanja je vpisalo zgolj štiri zmage, vse na domačem parketu. Proti Meškovu še zdaleč ni prikazalo igre kot decembra lani, ko je v Rdeči dvorani padel Zagreb.

Gostje, ki si srčno želijo nastopiti na F4 in ga nameravajo tudi gostiti, so pokazali, da jih nesrečni poraz pri Rhein-Neckarju v ligi prvakov ni vrgel iz tira. Začeli so sicer slabo in po 17 minutah zaostali s 5:7, a potem v 13 minutah dosegli prav toliko golov in prejeli le štiri ter si že do odmora priigrali neulovljivo prednost osmih golov. Če bodo v Zagrebu ostali neporaženi, bodo cilj uresničili in v cilji ravnini prehiteli Celjane. V Šaleški dolini je bil najboljši srbski krožni napadalec Rastko Stojković, strelec desetih golov, sedem jih je dodal latvijski orjak Dainis Krištopans. Bledim »osam« ni pomagal niti zelo dober dan Luke Mitrovića (9 golov).

Velenjčani bodo za konec prvega nastopa v ligi SEHA v sredo v svoji dvorani skušali premagati Tatran Prešov in se mu oddolžiti za lanski poraz, ki jih je prikrajšal za ligo prvakov in jih obsodil na jalovo sezono, ki jo bodo skušali rešiti v pokalnem tekmovanju in končnici državnega prvenstva. Toda glede na predstave, ki jih kažejo letos, je težko verjeti, da bodo s prestola zrinili bolj prepričljive Celjane.

»Znane težave so se ponovile, dobro odpremo tekmo, a ko nas tekmec prehiti, se ne znamo vrniti. Zdaj moramo čim prej pozabiti ta poraz in se zbrati za sredino tekmo, ki jo res moramo dobiti,« je že pošteno nestrpen nekdanji reprezentant Matjaž Brumen, ki si je obetal boljšo zgodbo ob vrnitvi na slovensko rokometno sceno.