Mijušković novi vratar mariborskega Branika

Za angažma čuvaja mreže črnogorske rokometne reprezentance so se v Mariboru odločili po slovesu Emirja Taletoviča.

Objavljeno
29. julij 2015 14.05
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Potem ko vodstvo slovenskega rokometnega prvoligaša Maribora Branika ni našlo skupnega jezika z Emirjem Taletovičem, je vrzel v vratarskih vrstah zapolnilo z izkušenim čuvajem mreže črnogorske izbrane vrste, 29-letnim Miletom Mijuškovićem, ki je bil v minuli sezoni v majici Frigorifica Cangasa eden najboljših vratarjev španske lige.

Mijušković je sicer večji del kariere preživel v Črni gori in tam igral za Sutjesko iz Nikšića, cetinski Lovćen in Budvansko rivijero. Predlani se je preselil v Španijo in s Cangasom zasedel zgodovinsko peto mesto v prvoligaški konkurenci, s tem pa si zagotovil nastopanje v pokalu EHF. Kljub temu si je 192 centimetrov visoki Črnogorec nov izziv poiskal v Mariboru.

»Odločil sem se, da iz Cangasa odidem na vrhuncu. Vsepovsod, kjer sem doslej igral, sem dosegal uspehe, verjamem, da bo tako tudi v Mariboru. Prvi vtisi so odlični, tako fantje kot trener so zelo pozitivni, naredil bom torej vse, kar je v moji moči, da skupaj pridemo do novih mejnikov. Čeprav sem za vratarja še razmeroma mlad, imam za sabo že kar nekaj let igranja, zato sem prepričan, da bodo tudi moje izkušnje pripomogle k še večjim uspehom mariborskega rokometa,« je poudaril Mijušković, ki bo član Branika vsaj eno sezono.