Moj rod bi izgubil za 15 golov

Zoran Jovičić o porazu, ki pomeni bogato izkušnjo za naprej.

Objavljeno
27. januar 2017 00.26
Zoran Jovičič na tekmi med Koprom in Velenjem. Koper 28. marec 2015.
Zoran Jovičić
Zoran Jovičić

Slovenija se resnično nima česa sramovati, izgubila je proti svetovni prvakinji, o tem sem prepričan. Ta rod je pokazal ogromen napredek, tudi sinoči se ni vdal in Francozi še zdaleč niso zlahka prišli do finala. Na vsak način je tekma pomenila eno izkušnjo več, šolo za naprej, za dokončen preboj v svetovno elito. Iz leta v leto se ji Slovenija približuje.

Že pred tekmo je bilo jasno, da so Francozi boljši od nas. Kako bi jim lahko zagrenili življenje, smo se spraševali vsi, ne le selektor, a jasno je bilo, da bi morali fantje igrati tako rekoč brez napak, brez zgrešenega »zicerja«, s še več obrambami vratarjev in predvsem z maksimalno predstavo vseh. Če sem iskren, moj rod bi takšno tekmo proti tej Franciji izgubil za 15 golov, zato čestitam fantom, saj so s pristopom do zadnjega sodnikovega žvižga postavili temelje za naprej. Sinoči so manjkali predvsem goli z levega zunanjega in srednjega položaja. Manjkali so, da bi Francoze držali v šahu in bi jih pripeljali do položaja, ko bi se lahko začeli tresti in bi se jim zamajala samozavest.

Če pogledam v prihodnost, vidim, da ima Slovenija mlado in zelo nadarjeno reprezentanco, ki bo še nekaj let skupaj in bo svojo moč pokazala na naslednjih tekmovanjih. Seveda s selektorjem Veselinom Vujovićem v glavni vlogi, ki je uveljavil svojo vizijo in naj jo uveljavlja še naprej. O končnem razpletu pa se mi zdi, da je Francija izrazita favoritinja in bi ji lahko samo čudež preprečil zmagoslavje. Naš boj za kolajno pa bo enakovreden. Ne glede na tekmico, naj bo to Hrvaška ali Norveška. Želel bi si dvoboj s Hrvaško, to bi bila čustvena tekma, prava balkanska, a hkrati bi rad v finalu videl prav Hrvaško.