Mreža razcefrana, koža spet ostala cela

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se proti Nexeju rešili v zadnjih trenutkih v ligi SEHA.

Objavljeno
08. december 2016 01.37
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Celje – Nova tekma, stara zgodba. Obramba Celja je še naprej pod kritiko, a v ligi SEHA proti šibkejšim tekmecem je napad, v katerem kraljuje Blaž Janc, še dovolj dober. Nexe je v Zlatorogu vodil večino tekme, na koncu pa so se slovenski prvaki vnovič srečno izvlekli.

Najboljša slovenska kluba sta dobila obe tekmi proti hrvaškima tekmecema, potem ko je dan prej Gorenje vzelo mero Zagrebu, a to ne skrije težav, s katerimi se že vso sezono sooča Celje. Če je prej Izviđać po identičnem vodstvu ob polčasu kmalu popustil, je Nexe grozil vse do konca. V drugem polčasu je vodil za tri gole (23:20) in še v 59. minuti je bilo 33:33, odločilni zadetek pa je zabil domači kapetan Luka Žvižej. Hrvaški podprvaki, pri katerih sta odlično partijo prikazala slovenska legionarja Saša Barišić-Jaman in David Špiler, so storili osnovnošolsko napako, žoga je končala v avtu in Celjani so vpisali sedmo zmago na 12 tekmah.

Zasedba Branka Tamšeta ohranja možnosti za nastop na sklepnem turnirju v regionalnem tekmovanju, a te so majhne. V soboto bo morala pokazati bistveno boljšo predstavo, če se želi izogniti še tretjemu visokemu porazu pri Vardarju. Pohvale gredo spet Blažu Jancu, ki je ravno okreval po virozi in brez zgrešenega strela zabil devet golov. Brez njega bi bila celjska jesen prav klavrna. Še dobro, da se je v ligi prvakov začel premor, s takšno igro pivovarji ne bi imeli česa iskati niti proti Kristianstadu, ki ga bodo na eni od ključnih tekem gostili februarja.