Mrzla kopel prava uvertura pred vročo končnico

David Miklavčič je pokalno zmago celjskih rokometašev v Kopru pripisal izkušnjam.

Objavljeno
30. marec 2015 20.01
Rokometni pokal Slovenije, kjer sta se v finalu pomerila Celje Pivovarna Laško in Gorenje iz Velenja. Celjani slavijo osvojeni pokal. Koper, Slovenija 29.marca 2015.
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Koper – Celjani niso doživeli hladne prhe v finalu pokala Slovenije proti Gorenju, so si pa privoščili mrzlo kopel, ko so se po uradnem delu sklepnega turnirja v Kopru družno podali iz dvorane Bonifika proti morju in skočili vanj, četudi je imelo le kakih 12 stopinj. Prav nikomur ni bilo prizanešeno ...

»Moram reči, da sem pričakoval še malce večji šok. Očitno je bilo v nas še dovolj adrenalina in ni bilo tako hudo, kot bi bilo v drugačnih okoliščinah,« je mokro izkušnjo podoživel David Miklavčič, ki je še enkrat več premagal svoj bivši klub. »Luka (Žvižej) nas je začel poditi iz slačilnice in sprva sem bil skeptičen, ker se mi je zdelo precej daleč do morja. Na koncu je izpadlo dobro. Nekateri so oklevali, a z nekaj 'pomoči' so se vsi do zadnjega znašli v vodi,« je bil med nepopustljivimi do kolegov Miklavčič, ki se bo poleti podal v Francijo, pred tem želi osvojiti še eno lovoriko, prvenstveno: »Vzeti je treba vse, kar se ponudi. Čaka nas končnica, a do nje je še daleč. Stvari niso samoumevne in ta dva meseca bomo morali vzdrževati in še stopnjevati formo, saj bo tudi Gorenje vse boljše,« pred samozadostnostjo svari »Miki«, ki je razlog za zmago videl v daljši klopi in predvsem izkušnjah.

Ideja o nenavadni kopeli je zrasla kje drugje kot na »zeljniku« kapetana Žvižeja, ki je odlično deloval v obrambi 5-1 in bi si prav tako kot Miha Zarabec zaslužil naziv MVP. »Če sem čisto pošten, mi je skok v morje predlagal brat Miha iz Francije. No, če bi stanovali v Kozini, bi bilo malce težje, tako pa smo hitro prišli do hotela in tople vode. Tudi zunaj je bilo že kar hladno, tako da temperaturni šok niti ni bil tako hud. Zdi se mi kar prav, da smo uresničili ta podvig. Vendarle smo osvojili jubilejni osemnajsti pokal in četrtega zapored. Nekateri bodo kmalu odšli iz Celja, za nekatere je bil to prvi velik uspeh,« je zmagi precejšen pomen pripisal Žvižej, ki je v finalu dosegel pet golov, dva takoj na začetku drugega polčasa in napovedal pohod k novi lovoriki.

Predsednika RZS Franja Bobinca niso zapustile preroške sposobnosti, ko je zmago Celja napovedal že med odmorom, četudi je bil izid izenačen. Finale si je ogledal tudi selektor Boris Denič, ki je sobotni program z dobro tekmo med Koprom in Gorenjem izpustil, ker so bile v nasprotju z običajem med pokalnim koncem tedna na sporedu tekme v 1. SRL. Razlog? Kadetska reprezentanca bo imela akcijo v BiH, mnogi prvoligaši pa so padli na tako nizko raven, da brez najstnikov ne morejo sestaviti ekipe.

Celjski predsednik Bojan Cizej in direktor Gregor Planteu sta gotovo začutila olajšanje, ker so jima Zarabec & Co. preprečili odgovarjanje na zoprna vprašanja v zvezi z nenavadno posojo Ivana Sliškovića v Katar. Tako pa sta rade volje sprejemala čestitke, četudi se dobro zavedata, da pravi vrhunec sezone šele prihaja. Celjani morajo ubraniti tudi državni naslov, da bodo lahko brez grizenja nohtov čakali, ali se bodo v prihodnji sezoni lige prvakov znašli v zgornjem domu elitne šestnajsterice. Za uspešno sanacijo kluba bi bilo to neprecenljivo.