MSP: mladi Slovenci za 9. mesto s Srbi

Mladi slovenski rokometaši so bili na SP v BiH v razigravanju za uvrstitev od 9. do 12. mesta vnovič boljši od Madžarov.

Objavljeno
26. julij 2013 13.10
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Sarajevo - Mladi slovenski rokometaši se na svetovnem prvenstvu do 21 let v BiH borijo za končno uvrstitev med 9. in 12. mestom. V razigravanju so bili - že drugič na prvenstvu - s 23:19 (10:12) boljši od Madžarov, ki so tokrat nastopili brez Martina Autha, ki ga je zamenjal Nikola Stojanović.

Po obetavnem začetku (7:5) so izbranci selektorja Slavka Iveziča popustili in tekmecem, povečini gre za igralce druge ekipe Veszprema, dovolili, pa so odšli na odmor z dvema goloma zaloge. V začetku drugega dela so Slovenci obrambo 6:0 zamenjali s 5-1, na sceno je stopil vratar Rok Zaponšek, ki je do konca dvoboja zbral kar 15 obramb ob več kot polovični uspešnosti (Jože Baznik je dodal dve, na nasprotni strani jih je Daniel Vaczi zmogel devet), in po sedmih minutah nadaljevanja je Ivezičeva četa že vodila s 16:13, zalogo pa zadržala do konca.

Gole za Slovenije, ki je bila v napadu natanko polovično uspešna (23/46), so dosegli: Aleksander Špende 6 (1), Tilen Kodrin 5, Gašper Hrastnik 4, Mario Šoštarič, Dušan Fidel in Jure Gorenjak po 2, Igor Žabič in Blaž Blagotinšek po 1; na nasprotni strani je po učinkovitosti izstopal Bence Zdolik s petimi goli.

»Obe moštvi sta prikazali igro na zavidljivi ravni. Naša obramba je bila uspešna, kar je bil ključ do uspeha v tem dvoboju. Upam, da bo tako tudi v naslednjem obračunu,« je strnil vtise selektor Slavko Ivezič. V dvoboju za končno 9. mesto se bodo mladi Slovenci jutri pomerili s Srbi, ki so po srditem boju z 32:31 odpravili nemške vrstnike.

Polfinalna para letošnjega prvenstva presenečenj, na katerem se kar tri zmagovalke skupinskega dela niso uvrstile med najboljše (ob Sloveniji še Danska in Nemčija), sta Francija - Švedska in Španija - Hrvaška.