MSP: Slovenci doživeli le en poraz, a končali kot deveti

Na rokometnem MSP v Sarajevu so Slovenci v tekmi za 9. mesto s 33:030 premagali Srbijo.

Objavljeno
27. julij 2013 21.07
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Sarajevo - Slovenski rokometaši so mladinsko svetovno prvenstvo v Bosni in Hercegovini končali na 9. mestu, potem ko so danes premagali srbske vrstnike s 33:30 (15:12) in dosegli osmo zmago na prvenstvu.

Slovenija je imela razen v začetkih obeh polčasov pobudo skozi vse srečanje. V prvem delu so Srbom pustili, da so povedli 4:5, potem v obrambi niso zaigrali dovolj čvrsto. V nadaljevanju so to popravili in odšli na odmor s prednostjo treh zadetkov. Če bi bila bolj učinkovita oba desna zunanja igralca, ki sta iz sedmih poizkusov zadela le enkrat, bi bilo vodstvo naših še višje. Na srečo sta bila danes učinkovita člana A selekcije Borut Mačkovšek in Mario Šoštarič.

Tudi drugi polčas so izbranci Slavka Iveziča začeli slabo in pustili nasprotniku, da je v pičlih petih minutah preobrnil izid. Toda s spremembo obrambe so Slovenci spet povedli. Srečanje je bilo izenačeno do 52. minute, ko so naši spet povedli za tri in prednost, ki bi lahko bila še višja, držali do konca.

Tako je edini poraz so slovenski mladinci doživeli na tekmi za preboj v četrtfinale proti Brazilcem. Prvič na kakšnem prvenstvu doslej se je zgodilo, da je reprezentanca z osmimi zmagami in zgolj enim porazom končala na devetem mestu; nekatere reprezentance s tremi porazi v uvodnem delu pa igrajo za mesta od 1 do 8.

MSP v Sarajevu, tekma za 9. mesto:

Slovenija - Srbija 33:30 (15:12)

Slovenija: Baznik 3 obr., Zaponšek 9 obr., Bradeško, Blagotinšek 3, Cehte 4, Fidel 3, Gorela, Gorenjak, Hrastnik, Kodrin 3, Lavrič, Mačkovšek 6 (1), Sendelbah, Šoštarič 11 (2), Špende 2 (1), Žabič 1.

Srbija: Tomič 1 obr., Radovanović, Arsenić 10 (1) obr.; Perović, Orbović, Dekić 2, Vučičević 1, Ilić S. 4, Radivojević, Ilić V. 2, Matičić 2 (1), Brajović 2, Todorović 1, Pešić 2, Damjanović, Marsenić 5.