MSP: slovenski rokometaši neporaženi v osmino finala

Mladi slovenski rokometaši so na SP v Sarajevu vpisali še peto zmago, tokrat nad Kongom, v osmini finala jih čaka Brazilija.

Objavljeno
21. julij 2013 00.28
acr*ROKOMET
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Sarajevo - Slovenska moška rokometna reprezentanca do 21 let je skupinski del svetovnega prvenstva v Bosni in Hercegovini končala brez poraza. V petem dvoboju se je poigrala s Kongom, ga premagala z 42:23 (21:11) in tako le še potrdila prvo mesto v skupini C.

V začetku dvoboja je afriški predstavnik trikrat zapored vodil za gol, nazadnje s 3:2, nato pa so naši fantje pljunili v roke in le še višali razliko. V slovenski vrsti sta bila strelsko najbolj razpoložena Aleksander Špende (8 golov) in Gašper Hrastnik (6), zadeli so še: Mario Šoštarič in Jure Gorenjak po 5, Borut Mačkovšek in Dušan Fidel po 3, Igor Žabič, Blaž Blagotinšek, Aljaž Lavrič, Jan Gorela in Blaž Sendelbah po 2, Žiga Bradeško in Nejc Cehte po 1. Pomenljivo je, da so se prav vsi slovenski reprezentanti v polju v tem dvoboju vpisali med strelce, vratarja Rok Zaponšek in Jože Baznik pa sta zbrala vsak po 7 obramb. Mlada Ivezičeva četa se je lahko pohvalila s kar 86-odstotnim napadalnim učinkom (42/49), tekmeci zgolj s polovičnim. Pri Kongu je bil še najbolj razpoložen Yannick Angao z osmimi goli, enega je dosegel s sedmih metrov.

Izbrance selektorja Slavka Iveziča zdaj v osmini finala jutri ob 13.30 čakajo brazilski vrstniki. Ti so v zadnjem dvoboju skupine D v Zenici pokleknili pred Egiptom (24:27) in zasedli četrto mesto v skupini.

»Kongo je najslabša ekipa naše skupine. Zmago smo seveda pričakovali. Zbranost žal ni bila stoodstotna, a vseeno smo pošteno opravili svoje delo v prvem delu SP. Zasedli smo pričakovano prvo mesto, zdaj pa se začenja zares. Takoj začenjamo priprave na prihodnje tekme, saj popravnih izpitov ne bo več. Vsaka napaka bo lahko usodna, še posebej, ker je naša želja uvrstitev v četrtfinale in tudi v polfinale,« je strnil selektor Slavko Ivezič.