MSP: slovenski rokometaši pokorili tudi gostitelje

Slovenska mladinska rokometna reprezentanca je na MSP v Sarajevu vpisala še tretjo zmagi in z 28:24 premagala BiH.

Objavljeno
18. julij 2013 10.42
HANDBALL-WC2013-MEN-SRB-SLO
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Sarajevo - Slovenska moška rokometna reprezentanca do 21 let si je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Sarajevu z zmago proti domači vrsti BiH z 28:24 (13:13) dva kroga pred koncem uvodnega dela SP bržčas že zagotovila prvo mesto v skupini C. Slovence namreč čakata še dvoboja proti Južni Koreji in Kongu, za uresničitev cilja pa potrebujejo še eno zmago.

Tekma pred 10.000 gledalci v olimpijski dvorani Zetra je bila do 10. minute izenačena, nato pa so slovenski rokometaši prevzeli nadzor nad igro. Kapetan slovenske vrste Mario Šoštarić je dosegel devet zadetkov iz 12 strelov, Borut Mačkovšek jih je k zmagi dodal sedem.

»Po vsem, kar se je dogajalo v uvodnih dveh krogih prvenstva, smo vedeli, da nas čaka najtežja preizkušnja v prvem delu tekmovanja. Najtežja zato, ker smo vedeli, da bodo imeli domači še osmega igralca, ki ga je predstavljal0 10.000 gledalcev. Pripravili smo se na vse morebitne pasti, nismo odigrali najbolj vrhunsko, a zato taktično izjemno zelo zrelo tekmo. Za marsikaterega igralca je bila morda to ena redkih priložnosti igrati v tako impozantnem športnem vzdušju. To je zelo dobrodošla izkušnja za njihov razvoj, nam pa verjetno pomeni prvo mesto v skupini, kar je bil tudi prvi cilj,« je povedal slovenski selektor Slavko Ivezič.

MSP, skupina C, 3. kolo:

BiH - Slovenija 24:28 (13:13)

Sarajevo - Olimpijska dvorana Zetra, gledalcev: 10.000, sodnika: Pichon in Reveret (oba Francija).

Bosna in Hercegovina: Šarac (3 obrambe), Serdarević (7 obramb), Miličević 5, Janković, Gradan 1, Bubalo, Memić, Halilković 3, Kasumović, Perić 2 (2), Bezbradica, Malinović 6, Milas, Eres 4, Ajkunić 3 (1), Zulfić.

Slovenija: Baznik (4 obrambe), Zaponšek (6 obramb), Žabič, Cehte 5, Blagotinšek 4, Mačkovšek 7 (1), Lavrič, Šoštarič 9 (2), Gorela, Hrastnik 1, Fidel 1, Špende, Kodrin, Gorenjak 1, Sendelbah, Bradeško.

Sedemmetrovke: Bosna in Hercegovina 4 (3), Slovenija 3 (3).

Izključitve: Bosna in Hercegovina 6 minut, Slovenija 10 minut.