MSP v rokometu: Slovenci meljejo naprej

Mladi slovenski rokometaši so s 34:19 odpravili še Korejce in na mladinskem SP v Sarajevu ostajajo neporaženi.

Objavljeno
19. julij 2013 01.54
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Sarajevo - Slovenska moška rokometna reprezentanca na svetovnem prvenstvu do 21 let v Bosni in Hercegovini še naprej melje vse pred seboj. V četrtem dvoboju je pričakovano gladko, s 34:19 (18:9), odpravila še vrstnike iz Južne Koreje, s čimer si je že zagotovila prvo mesto v predtekmovalni skupini C.

Pri mladih Slovencih, ki so po zmagah nad Madžarsko, Argentino in BiH tudi proti Korejcem že v šesti minuti vodili s 5:0, so bili najučinkovitejši Nejc Cehte (6 golov) ter Mario Šoštarič in Aleksander Špende (5), med strelce so se vpisali še: Blaž Blagotinšek in Jure Gorenjak po 4, Gašper Hrastnik 3, Blaž Sendelbah in Žiga Bradeško po 2, Borut Mačkovšek, Jan Gorela in Dušan Fidel po 1. Oba vratarja, Rok Zaponšek in Jože Baznik, sta zbrala po 10 obramb. Pri Korejcih je bil edini razigrani igralec na parketu Hyeonsik Lee z 8 goli. To je bila sploh najvišja zmaga izbrancev selektorja Slavka Iveziča na prvenstvu.

Zadnji skupinski dvoboj s Kongom, v soboto po jutrišnjem dnevu odmora, ne bo odločal o ničemer več, tudi sicer pa je kakovostna razlika med izbranima vrstama gromozanska, saj Kongo doslej še ni zmagal.