Na generalki padli Danci

Slovenska rokometna reprezentanca je na zadnji pripravljalni tekmi pred olimpijskim turnirjem v Riu zmagala z 22:21.

Objavljeno
05. avgust 2016 08.11
afp HANDBALL-WC-2015-SLO-BRA
J. P.
J. P.

Rio de Janeiro - Če se po jutru dan pozna, potem se slovenskega rokometna reprezentanca lahko nadeja uspeha na skorajšnjem olimpijskem turnirju v Riu. Na sinočnji generalki, ki je bila zaprta za javnost, je namreč z 22:21 (9:12) odpravila dvakratno evropsko prvakinjo (2008 in 2012) Dansko, s čimer je uspešno preizkusila Areno do Futuro, ki sprejme 12.000 navijačev in bo gostila kar 76 rokometnih obračunov v moški in ženski konkurenci, po koncu iger pa bodo na njenem mestu zrasle šole.

V slovenski vrsti pred dvobojem, v katerem je selektor Veselin Vujović še zadnjič preveril vse razpoložljive sile, niso skrivali, da bodo vadili predvsem taktične zamisli za obračun s Švedi, ki - podobno kot Danci - gojijo skandinavski slog igre. Najučinkovitejši med našimi fanti je bil s petimi zadetki Marko Bezjak, po trikrat so bili uspešni Darko Cingesar, Vid Kavtičnik, Matej Gaber in Uroš Zorman, po enkrat pa Blaž Blagotinšek, Jure Dolenec, Simon Razgor, Miha Zarabec in vratar Matevž Skok.

Vujovićevi izbranci bodo sicer na olimpijskih igrah prvič v ognju v noči na ponedeljek (ob 2.50 po slovenskem času), ko jim bo na nasprotni strani stal Egipt. V bolj »evropski« predtekmovalni skupini B so še Brazilci, Švedi, Nemci in Poljaki.