Na Kodeljevem tudi za prestiž

Pokal Slovenije za rokometašice: favorita za 25. lovoriko Krim in Zagorje.

Objavljeno
25. marec 2016 18.45
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Ljubljana – Ni manjkalo veliko, pa bi se sklepni turnir pokala Slovenije za rokometašice sprevrgel v farso. Krim Mercator je naposled preklical eksodus svojih igralk v Ajdovščino in tako bo boj za 25. pokalno lovoriko danes in jutri na Kodeljevem minil v športnem duhu.

Seveda pa se čustva niso povsem ohladila in F4 bo imel poleg tekmovalnega tudi močan prestižni značaj. Žreb je omogočil, da se lahko v jutrišnjem finalu srečata najboljša kluba: gostitelj Krim Mercator in vodilna ekipa v prvenstvu Zagorje. Če se Krimu, ki je osvojil 22 pokalov, tudi zadnjih 17, v današnjem polfinalu obeta lažje delo proti Krki, pa precej težja naloga čaka Zagorje proti Ajdovščini. Trener Bojan Voglar ne skriva, da je prioriteta prvenstvo, a dvojne krone se ne bi branil. Ne bo pa šel z glavo skozi zid, če bi se v finalu izkazalo, da je Krim, ki po prihodu trenerja Uroša Bregarja kaže bolj odločen obraz, premočan, in ne bi tvegal obnovitve poškodbe katere od ključnih igralk, kot je denimo Tjaša Stanko. Bliža se namreč verjetno ključna tekma v lovu na naslov državnih prvakinj, ki je predvidena 6. aprila v Ajdovščini. Če bo Zagorje dobilo vseh preostalih šest tekem, bo prvič prvak in bo končalo 21-letno vladavino Krima.

Zagorjanke se bodo nocoj srečale prav z Ajdovkami, katerih trener Jurko Pergar ne more računati na glavno strelko Tino Rojc, se je pa po poškodbi vrnila reprezentantka Teja Ferfolja, ekipo sta okrepili mladi krimovki Nina Zulić in Ana Zrimšek. Zagorje je zaradi finančnih težav sredi sezone izgubilo Neli Irman in Ivano Ljubas, poškodovala se je prva vratarka Andrea Perić, katere nastop na Kodeljevem je vprašljiv. So pa pripeljali bivšo čuvajko Krimove mreže Aleksandro Petruhino in levoroko Hrvatico Aneto Benko.

Krka, ki jo vodi Salvador Kranjčič, je zadovoljna že z uvrstitvijo na F4. Njegov nadrejeni v reprezentanci Bregar je kljub temu previden. »Moramo ostati skromni, Krka nam je v ligi do 55. minute povzročala težave. Vsekakor je cilj osvojitev pokala, želja pa prvič v sezoni premagati Zagorje,« si Bregar obeta lepo popotnico pred bližnjim polfinalom v pokalu pokalnih zmagovalk proti Ladi Toljati.

Danes – polfinale: Krka – Krim Mercator (15.30), Zagorje – Mlinotest Ajdovščina (18); jutri: tekma za 3. mesto (15.30), finale (18).