Na kratko: Kodrin ostaja Celjan, v Braziliji umrl navijač

Krilni rokometaš Celja PL Tilen Kodrin je predčasno podaljšal pogodbo, v Zlatorogu bo ostal vsaj do sezone 2020.

Objavljeno
10. julij 2017 13.21
Posodobljeno
10. julij 2017 13.21
Igralec Celja Tilen Kodrin v napadu. Tekma evropske rokometne lige prvakov med ekipama Celje Pivovarna Laško in Paris Saint Germain. Celje, Slovenija 18.oktobra 2015. [rokomet,Celje PL,Paris SG,rokometna liga prvakov,šport,Tilen Kodrin]
N. Gr.
N. Gr.

Celje - Tilen Kodrin bo kariero nadaljeval v Zlatorogu, kjer bo eden od nosilcev ekipe Celja Pivovarne Laško v prihodnjih sezonah. S klubom se je dogovoril za predčasno podaljšanje pogodbe vse do leta 2020, podobno je pred njim storil tudi organizator igre David Razgor. 

Kodrin, nosilec bronaste medalje z zadnjega svetovnega prvenstva v Franciji, je do sedaj zbral 147 nastopov za člansko ekipo RK Celje Pivovarna Laško in dosegel 341 zadetkov. Prvič je v dresu najtrofejnešega slovenskega moškega kolektiva nastopil leta 2005, igral je za vse mlajše klubske in reprezentančne selekcije, zadnje tri sezone pa uspešno nastopa za člansko moštvo, s katerim je osvojil po tri naslove državnega, pokalnega in superpokalnega prvaka Slovenije. 

Smrt nogometnega navijača v Braziliji

Nemirno brazilsko nogometno prvenstvo je terjalo novo žrtev. Potem ko je Flamengo na gostujočem štadionu dobil največji derbi mesta Rio de Janeiro proti Vascu da Gami, je navijačem prekipelo. Najprej so nogometaše začeli obravnavati z najrazličnejšimi pirotehničnimi sredstvi in predmeti, razgnala jih je šele policija, ki je uporabila tudi solzivec.

A nemirov ni bilo konec, le preselili so se na ulice Ria de Janeira. V njih je življenje izgubil 27-letni navijač, ki je bil ustreljen v prsni koš, navajajo poročila iz Brazilije. Tamkajšnje nogometno prvenstvo in predvsem navijači sicer velja za enega najbolj nevarnih na svetu. 

Filip Valenčič ostaja na Finskem

Nekdanji nogometaš Olimpije Filip Valenčič je zamenjal delodajalca, a ostal na Finskem. Iz PS Kemija, kjer je lani zelo dobro igral, je prestopil v HJK Helsinki, ki je še vedno tudi v igri za uvrstitev v skupinski del evropske lige. Valenčič je z njimi podpisal pogodbo do leta 2019. 

Dvojec Mrak - Macarol začenja svetovno prvenstvo

Danes se Solunu v Grčiji začenja svetovno prvenstvo olimpijskega dvoseda 470, na katerem nastopata tudi slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol.» Zaradi poškodbe sva s Tino izpustili svetovni pokal v Hyeresu in evropsko prvenstvo v Monte Carlu. Takoj sem začela s sanacijo poškodbe pri fizioterapevtki Mirjam Ivančič, ki je tudi trenutno z nami na prizorišču regate v Solunu. Poškodba je že skoraj sanirana in na morju o njej niti ne razmišljam več, sem pa vesela, da se nama je lahko pridružila. Njena prisotnost mi vliva dodatno zaupanje in mirnost, zato bom lahko na regati dala vse od sebe. Zadnje tri tedne sva opravili zelo dobre treninge v domačem zalivu, prve tedne sicer bolj previdno, nato pa sva z najinim trenerjem Tomažem Čopijem stopnjevali intenzivnost. Sama sem po poškodbi poleg tega opravljala še rehabilitacijske vaje za nogo in delala več na moči v zgornjem delu telesa,« pred SP pravi Macarolova.

Dekleti ne skrivata, da na SP pričakujeta odličje. »Na prvenstvo sva se dobro pripravili in imava željo po medalji, ki nama s svetovnega prvenstva še manjka. Konkurenca ... prijavljenih je veliko jadrnic, čez 60. Nekaj je novih in mladih posadk, ki se borijo za preboj v ospredje. Nekaj je že poznanih iz Ria. Zagotovo bo glede na pogoje krog posadk, ki se bodo vmešale v boj za najvišja mesta, velik,« pa je pred prvim resnim plovom povedala Mrakova.