Na kratko: Marguč v Celju do 2020

Rokometni klub Celje je z Galom Margučem podobno kot s Kodrinom in Razgorjem podaljšal pogodbo do leta 2020. 

Objavljeno
17. julij 2017 16.03
N. Gr.
N. Gr.

Celje - Rokometni klub Celje se je letos osredotočil na podpise dolgoročnih pogodb z mladimi domačimi adutu. Najprej sta zvestobo klubu vsaj še za tri sezone obljubila Tilen Kodrin in David Razgor, naslednji v vrsti je mladi slovenski reprezentant Gal Marguč. Celjski desno-krilni igralec bo v mestu ob Savinji prav tako nastopal vsaj do leta 2020.

»Izjemno vesel sem podaljšanja pogodbe, saj je klub z dolgoročno pogodbo pokazal zaupanje vame. Komaj čakam začetek nove sezone. Verjamem, da bom letos dobil še več priložnosti po odhodu Blaža Janca. Na meni je, da to zaupanje upravičim v najboljši meri. Mislim, da se bova z Janom Jurečičom dobro dopolnjevala na krilu in uspela nadomestiti Blaža. Gremo na novo pot s pomlajeno ekipo in potreben bo maksimalen pristop od prvega dne priprav, da se po najboljši moči zoperstavimo vrhunskim ekipa v Velux EHF Ligi prvakov in SEHA Gazprom ligi,« je za spletno stran kluba povedal Marguč.

Tako kot Razgor in Kodrin je tudi Marguč otrok celjskega kluba. Do danes je za člansko ekipo Celja Pivovarne Laško zbral 152 nastopov, v katerih je dosegel 356 zadetkov. Klub se je z njim dogovoril za podaljšanje pogodbe še za dve sezoni in sicer vsaj do izteka sezone 2019/20, so sporočili iz tabora Celjanov. 

V Budimpešti tudi SP v 25-metrskih bazenih

Budimpešta gosti letošnje svetovno prvenstvo v plavanju in vodnih športih. Mednarodna plavalna zveza pa je danes ob robu tekmovanj sporočila, da bo Budimpešta tudi gostitelj svetovnega prvenstva v 25-metrskih bazenih leta 2024.

Fina je določila tudi prireditelja svetovnega prvenstva 2022 v kratkih bazenih. Tekmovanje je dobil ruski Kazan, ki je SP v plavanju in vodnih športih gostil pred dvema letoma.

Krimovke na priprave tudi v Črno goro

Rokometašice Krima prihodnji ponedeljek začenjajo s pripravami na novo sezono. Tudi letos bodo del priprav oddelale z rokometašicami Budućnosti, pripravljenost bodo pilile na dveh turnirjih - domačem Memorialu Vinka Kandije ter na turnirju v Budimpešti. 

Članska ekipa Krima Mercatorja bo v tej sezoni nastopila v precej spremenjeni zasedbi. Dres ljubljanskega rokometnega kluba bodo prvič oblekle grška srednja zunanja igralka Lamprini Tsakalou, črnogorska leva zunanja igralka Jelena Despotović, ukrajinska krožna napadalka Olga Perederij, švedska leva zunanja igralka Maria Adler, slovenska srednja zunanja igralka Tjaša Stanko ter povratnici Tamara Mavsar, ki se najbolje znajde na levem krilu in Sanja Gregorc, ki igra krožno napadalko.