Na Vujovićevem seznamu tudi novinec Verdinek

Selektor slovenske rokometne reprezentance je obelodanil seznam 28 igralcev s pravico nastopa v kvalifikacijah za Rio.

Objavljeno
08. marec 2016 17.11
J. P.
J. P.

Ljubljana - Selektor slovenske članske rokometne reprezentance Veselin Vujović je obelodanil seznam z imeni 28 igralcev s pravico nastopa na kvalifikacijskem turnirju za letošnje poletne olimpijske igre v Riu, ki ga bo med 8. in 10. aprilom gostil švedski Malmö, slovenski tekmeci pa bodo poleg gostiteljev še Španci in Iranci.

Do olimpijskih vozovnic se bosta dokopali najboljši dve moštvi, ki se bosta pridružili Baziliji, Franciji, Katarju, Argentini, Nemčiji in Egiptu, ki imajo mesto na turnirju že zagotovljeno, ter prvo- in drugouvrščenima izbranima vrstama s preostalih dveh kvalifikacijskih turnirjev na Danskem in Poljskem.

Selektor Vujović je vpoklical vse najboljše moči, ki jih ima na razpolago, novinec pa je krilni igralec Maribora Branika Matic Verdinek. Na seznamu kajpak ni več rekorderja po številu nastopov in zadetkov v majici z državnim grbom Luke Žvižeja, ki se je včeraj odločil za zaprtje reprezentančnega poglavja, niti še drugega »upokojenca« Dragana Gajića, manjka tudi Lukov brat Miha Žvižej, je pa med kandidati spet tudi Uroš Bundalo. V četrtek, 8. aprila, se bodo Slovenci najprej pomerili s Španijo, dan pozneje s Švedsko in naposled v nedeljo še z Iranom.

VUJOVIĆEV SEZNAM

Vratarji: Gorazd Škof (Nantes, Francija), Matevž Skok (Lübbecke, Nemčija), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Urh Kastelic (Maribor Branik).

Zunanji igralci: Uroš Zorman (Vive Targi Kielce, Poljska), Marko Bezjak (Magdeburg, Nemčija), Dean Bombač (Pick Szeged, Madžarska), Klemen Cehte (Al Shabab, ZAE), Jure Dolenec, Vid Kavtičnik (oba Montpellier, Francija), Borut Mačkovšek (Eisenach, Nemčija), David Miklavčič (Tremblay, Francija), Sebastian Skube (Silkeborg, Danska), Žiga Mlakar, Miha Zarabec (oba Celje Pivovarna Laško), Staš Skube, Nejc Cehte, Vid Levc (vsi Gorenje).

Krilni igralci: Gašper Marguč (Veszprem, Madžarska), Simon Razgor (Meškov Brest, Belorusija), Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško), Mario Šoštarič (Gorenje), Darko Cingesar, Matic Verdinek (oba Maribor Branik).

Krožni napadalci: Matej Gaber (Montpellier, Francija), Uroš Bundalo (Nantes, Francija), Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško).