Najbolj vroče bo v Skopju in Københavnu

Gašper Marguč, Deam Bombač in Uroš Zorman na pragu četrtfinala lige prvakov, Matjaž Brumen lovi zaostanek.

Objavljeno
21. marec 2015 00.42
Liga prvakov, CPL - Vardar. Matjaž Brumen in Ilija Abutović. Celje, 27. september 2014.
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Ljubljana – Danes (16.15) bodo rokometaši Gorenja v gosteh pri norveškem Haslumu lovili četrtfinale pokala EHF, znani pa bodo tudi četrtfinalisti lige prvakov. Preboj med osmerico so si že na prvi tekmi praktično zagotovili vsi favoriti za nastop na sklepnem turnirju v Kölnu – Barcelona, Kiel, Veszprem, Kielce in tudi Paris SG.

Nedvomno bo vroče v Skopju, kjer bo bogati Vardar z rekonvalescentom Matjažem Brumnom proti Wisli Plock lovil zaostanek šestih golov, ruski lastnik Sergej Samsonenko bo uporabil ves vpliv, da bodo Poljaki zgoreli v peklu dvorane Jane Sandanski. Dean Bombač si obeta, da bo presenetljiva zmaga Pick Szegeda s 34:30 v Mannheimu, za katero je bil v veliki meri zaslužen, zadostovala za uspeh proti Rhein-Neckarju. Zagreb, ki ga pred sezono niso uvrščali med kandidate za »top 8«, pa z novim trenerjem Veselinom Vujovićem preseneča in ima lepo zalogo petih golov pred revanšo na Danskem.

V nemškem derbiju in ponovitvi lanskega finala je Kiel že razrešil vse dvome o zmagovalcu in tako bo Flensburg hitro končal branjenje naslova. Malce bolj je odprt francoski obračun, v katerem je proti državnim prvakom iz Dunkerqua favorit Paris SG. Katarskim šejkom se vložki sicer še ne obrestujejo, a v prihodnje se obeta dominacija Parižanov, saj je skoraj gotovo, da se v glavno mesto selijo trener Zvonimir Serdarušić ter brata Luka in Nikola Karabatić. Slednji naj bi prestopil iz Barcelone za rekordna dva milijona evrov. Tretji francoski evroligaš iz Montpelliera s peterico Slovencev (Dragan Gajić, Vid Kavtičnik, Jure Dolenec, Matej Gaber in Borut Mačkovšek) ima le še teoretične možnosti, da bi izločil Kielce s kapetanom slovenske reprezentance Urošem Zormanom. V četrtfinalu bo Gašper Marguč, saj ima Veszprem ogromno prednost iz Španije.

Osmina finala lige prvakov (povratne tekme)

Danes

Veszprem – La Rioja (prva tekma 31:23)

Kielce – Montpellier (29:25)

Vardar – Wisla Plock (26:32)

Nedelja

Barcelona – Aalborg (31:11)

Kiel – Flensburg (30:21)

Paris SG – Dunkerque (23:21)

Pick Szeged – Rhein-Neckar (34:30)

Kolding-København – Zagreb (17:22)