Nevarna Krka pravšnji test pred skokom v Wislo

Pred Celjem Pivovarno Laško sila razburljiv mesec. Po Flensburgu in pred Zagrebom v LP še derbi z Gorenjem.

Objavljeno
09. februar 2016 20.41
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Celje – Še štiri tekme v ligi prvakov so pred rokometaši Celja Pivovarne Laško in vsaka bi lahko bila usodna v želji, da bi se v ciljni ravnini vendarle dokopali do osmine finala. Eden ključnih izzivov bo v soboto pri Wisli Plock, a pred tem slovenske šampione danes čaka gostovanje v Novem mestu (20).

Med dolgim premorom je Zlatorog zapustil Šime Ivić (Nantes), kar pomeni, da bo več priložnosti na desnem zunanjem položaju dobil Blaž Janc, ki je tega vajen iz mladinske reprezentance, na desnem krilu pa Gal Marguč. Ekipi so priključili 18-letnega Matica Grošlja, 194 cm visokega levorokega igralca. »Šimetu smo ponudili podaljšanje pogodbe, a se je odločil drugače. Če potegnem črto, se je za vse strani izšlo dobro. Janc lepo dopolnjuje Žigo Mlakarja v napadu in vse bolje deluje v obrambi. Grošlju lahko namenim samo pohvalne besede, pred njim je lepa prihodnost,« je Trboveljčana pohvalil trener Branko Tamše, ki je jeseni imel kopico skrbi zaradi poškodb, zdaj je stanje veliko boljše. Po zlomu zapestja se je vrnil David Razgor, na bolniški je le Arthur Patrianova, ki je dobil udarec v predel dimelj, zato je njegov nastop na Poljskem vprašljiv.

Igralski mozaik za naprej je skoraj sestavljen, Celjani so v svojo jato spet zvabili Boruta Mačkovška. Ostali igralci so pod pogodbami, v matični klub se bo s posoje v Slovenj Gradcu vrnil Jaka Malus. Na trgu bodo po Tamšetovih besedah iskali desnega zunanjega igralca.

Tamše je sicer Sloveniji privoščil uspeh na evropskem prvenstvu, a kot trener Celja ni imel nič proti, da so se štirje reprezentanti (Žvižej, Poteko, Blagotinšek, Zarabec) vrnili predčasno. Po premoru so Celjani odigrali eno pokalno tekmo (Jadran, 47:19) in eno prvenstveno (Ribnica, 39:29), danes jih čaka gostovanje pri Krki, kandidatki za končnico, pri kateri izstopata Jernej Papež in Jan Jurečič. »Krka je gotovo pravšnji tekmec pred nadaljevanjem lige prvakov. Je nevarna, igra dopadljiv rokomet, zato bomo delo morali opraviti maksimalno zavzeto,« opozarja Tamše, ki se bo zatem posvetil izzivu na obrežju Wisle: »Na začetku sezone smo nesrečno izgubili nekaj točk, ki jih bomo zdaj skušali nadoknaditi. Računic je več, toda najbolj enostavna je ta, da bi v primeru štirih zmag – ali vsaj treh – imeli možnosti za šesto mesto v skupini. Vse pa bo padlo v vodo, če ne premagamo Wisle. Ocenjujem, da imamo dovolj kakovosti za podvig.«

Po Wisli bo v Zlatorogu gostoval Flensburg in po najboljšem scenariju bi se Celjani na krilih dveh zmag odpravili v Zagreb. V okviru 70-letnice rokometa v Knežjem mestu bodo organizirali celo navijaški vlak. A nekaj dni prej Celje čaka vroče gostovanje v Velenju. Potem ko mu nista mogla do živega Ivan Vajdl in Gregor Cvijič, se bo Tamše spet srečal iz oči v oči s trenerjem, ki mu je že vzel mero z Mariborom – Markom Šibilo: »Moram reči, da Šibilo izjemno cenim kot trenerja in človeka. Zanimivo bo …«