Nevarnosti več, največja v desnici Stine Jørgensen

Rokometna liga prvakinj: Krim Mercator na gostovanju pri Midtjyllandu, neposrednem tekmecu za četrtfinale.

Objavljeno
11. februar 2017 09.54
RK Krim Mercator in HC Leipzieg(nem). Igralka Krim Mercatorja Bajramoska Mirjeta v napadu.. V Ljubljani 21.11.2014
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana – Po dveh porazih v drugem delu lige prvakinj bodo rokometašice Krima Mercatorja skušale končati negativni niz na Danskem, kjer jih danes ob 15.30 čaka tekma z Midtjyllandom. Naloga bo težka, a bele zastave ne izobešajo.

Prvo gostovanje na Danskem se Ljubljančankam ni izšlo po željah, v prvem kolu so pri Esbjergu oktobra lani izgubile za 10 golov, Midtjylland pa je ta čas boljša ekipa, kar se je izkazalo tudi pred tednom, ko je v danskem derbiju zmagal za 12 golov. V skupini B Györ vodi z 10 točkami, Larvik jih ima 7, današnja tekmeca Midtjylland in Krim po 6, CSM Bukarešta 5 in Esbjerg 2.

Glede na to, da so nazadnje izgubile domačo tekmo z Bukarešto, bodo krimovke bržčas morale biti na koncu boljše od Midtjyllanda, če želijo zadržati 4. mesto in se prebiti v četrtfinale. A to bo zelo težko. Danke imajo zelo kakovostno zasedbo, v kateri blesti 26-letna Stine Jørgensen. Leva zunanja igralka je s 50 goli tretja najboljša strelka LP. Na lanskem EP na Švedskem je po številu golov zaostala samo za Norvežanko Noro Mørk. Nazadnje je Esbjergu nasula kar ducat projektilov! Če bi jo Krim zaustavil, bi bilo veliko dela opravljenega.

A Krimov trener Uroš Bregar ima dovolj drugih skrbi. Še naprej pogreša Elizabeth Omoregie, ključno igralko jesenskega dela. Dobra vest je, da se je vrnila kapetanka in prva vratarka Miša Marinček. Slabe so tri: Laura Kamdop je zbolela, Alja Koren se je zastrupila s hrano, Tamara Georgijev pa si poškodovala gleženj. »Bolj kot s tekmicami se ukvarjamo s tem, katera izmed deklet bo sploh nared,« je potarnal Bregar, ki si na preostalih štirih tekmah želi dve zmagi, kar bi morda zadostovalo za preboj med osmerico: »Težko bo, a cilj ostaja isti.«

Makedonka Mirjeta Bajramoska se zaveda, kako zahtevna naloga čaka njeno ekipo: »Midtjyland je kakovosten tekmec. Škoda, da imamo v drugem delu toliko zdravstvenih težav, a to ne pomeni, da bomo izobesile belo zastavo. Skušale bomo prikazati največ, kar smo sposobne, ob tem pa narediti čim manj napak, ki jih nasprotnice hitro kaznujejo.«