NHL: Kopitarjevi Kralji so se znesli nad Calgaryjem (VIDEO)

Slovenski hokejski as k zmagi s 5:0 ni prispeval gola ali podaje. Peter Budaj nepremagan prvič po več kot treh letih.

Objavljeno
06. november 2016 07.36
NHL/
J. P.
J. P.

Los Angeles - Za hokejisti moštva Los Angeles Kings je odlična noč, saj so se v dvanajstem dvoboju nove sezone lige NHL veselili šeste zmage. Če niso prej niti enkrat tekmecev odpravili z več kot golom razlike, so se tokrat pred 18.230 domačimi navijači v dvorani Staples Center znesli nad Calgaryjem in ga ugnali s kar 5:0, s čimer so ga prehiteli na razpredelnici zahodne konference in pustili pri petih zmagah. Nov izziv čaka Kralje v noči na sredo, ko bodo gostovali v Torontu, ki je vpisal tri zmage zapovrstjo.

Dvomov o zmagovalcu ni bilo niti za trenutek. Že v prvi tretjini je bila namreč tehtnica nagnjena krepko na stran gostiteljev, čemur najbolj zgovorno pritrjuje razmerje strelov (15:5 v tem delu in 39:24 v celotnem obračunu). Vendar pa se je mreža poražencev prvič zatresla šele v 20. minuti. Najprej je Briana Elliotta na kolena spravil Jeff Carter s svojim tretjim zadetkom v sezoni, 14 sekund pred odhodom na prvi odmor pa še Devin Setoguchi, ki je pred tem nosil ravno majico Calgaryja.

Popolno premoč Los Angelesa je sredi druge tretjine kronal Kyle Clifford, še pred koncem tega dela pa je Setoguchi mrežo nekdanjih soigralcev zatresel še drugič, obakrat mu je podal Dustin Brown, ki je tako pri že šestih asistencah v sezoni. Za piko na »i« je že v drugi minuti zadnje tretjine poskrbel Trevor Lewis. V vrstah zmagovalcev je bil med glavnimi junaki tudi 34-letni slovaški čuvaj mreže Peter Budaj, ki nadomešča poškodovanega standardnega Jonathana Quicka, tokrat pa se mu je prvič v sezoni in enajstič v karieri onkraj »luže« posrečilo zakleniti mrežo.

Nazadnje jo je brez prejetega zadetka odnesel 28. oktobra leta 2013, medtem ko se je Setoguchi med strelce vpisal prvič po predlanskem 1. marcu. Na drugi strani je Elliott sinoči resda zbral kar 34 obramb, a je moral v zadnjih dveh dvobojih devetkrat po plošček v mrežo. Slovenski as Anže Kopitar je bil na ledni ploskvi vnovič najdlje med vsemi napadalci Kraljev, več kot 19 minut in pol, v tem času je trikrat sprožil v okvir vrat, vendar pa svoje statistike ni oplemenitil. V tej sezoni 29-letni Hrušičan ostaja pri dveh golih in štirih podajah, vendar pa ga med strelci in asistenti v zadnjih petih dvobojih ni bilo.

LIGA NHL

Los Angeles Kings : Calgary Flames 5:0 (Anže Kopitar 0+0 v 20 minutah)
Colorado Avalanche : Minnesota Wild 1:0
Boston Bruins : New York Rangers 2:5
Toronto Maple Leafs : Vancouver Canucks 6:3
Montreal Canadiens : Philadelphia Flyers 5:4
Ottawa Senators : Buffalo Sabres 1:2
Tampa Bay Lightning : New Jersey Devils 4:1
New York Islanders : Edmonton Oilers 3:4 (kazenski streli)
Washington Capitals : Florida Panthers 4:2
St. Louis Blues : Columbus Blue Jackets 2:1 (podaljšek)
Nashville Predators : Carolina Hurricanes 2:3 (kazenski streli)
Dallas Stars : Chicago Blackhawks 2:3
San Jose Sharks : Pittsburgh Penguins 0:5