Ni ga čez Tamšeta

Kakšno prvino v igri bi si od Tamšeta morda lahko izposodil celo selektor Boris Denič.

Objavljeno
30. marec 2015 02.07
Rokomet Celje PL : Gorenje Velenje
Peter Zalokar, Šport
Peter Zalokar, Šport

Celjani so v preteklih štirih sezonah postavili visoke standarde pri organizaciji sklepnih turnirjev v pokalu Slovenije in Koprčani so jim bili dorasli nasledniki. Tretje mesto je bila najboljša nagrada amaterskemu klubu s profesionalnim pristopom in potencialom za nadaljnjo rast. Koprčani so na pragu vrnitve v prvo ligo in bodo v prihodnji sezoni dobrodošla poživitev rokometne scene na Slovenskem. To je pokazala tekma z Gorenjem, ko so ga malenkosti ločile od senzacije.

Drugi dan sončnega konca tedna v sončnem mestu pa je obudil spomin na turnir v Laškem pred dvema letoma. Tedaj so Celjani polfinalno tekmo proti Cimosu dobili po dvajsetminutnem podaljšku, medtem ko so se Velenjčani sprehodili v finale proti Svišu. Toda Celjanom je adrenalin v žilah koristil in v zadnjem dejanju so nadigrali tekmece iz Velenja. Takrat je Branko Tamše na klopi Gorenja nazadnje izgubil večni derbi. V Kopru se je napovedovala podobna zgodba, potem ko so »ose« v soboto preživljale težke trenutke, »pivovarji« pa s pol moči odpravili Dol. A razpletlo se je drugače. Čeprav je Gorenje v tekmovalnem ritmu, je moralo priznati premoč Celjanom.

Gorenje je bilo oslabljeno in oboleli Staš Skube ni bil povsem kos Mihi Zarabcu, ob tem je imel na sebi prilepljenega odličnega Luko Žvižeja. Še največ zaslug za uspeh pa gre pripisati Tamšetu, ki je še petič zapored premagal Ivana Vajdla. Vse je storil, kot je bilo prav. Zmaga Celja je bila sladka, a bila je le napoved razburljivega finiša sezone. Že sredi aprila se bosta rivala srečala na odločilni tekmi za najboljše izhodišče v končnici 1. SRL in finalu, v katerem utegne pasti odločitev šele na peti tekmi, vmes pa se Gorenju nasmiha nastop na F4 pokala EHF v Berlinu. Če bo maj dočakalo v polni zasedbi, lahko ubije dve muhi na mah, toda Vajdl in njegovi bodo nekako morali najti način, kako premagati Tamšetov urok. Kakšno prvino v igri, zlasti kar zadeva hitrost tranzicije iz obrambe v napad in tudi izvedbo obrambne različice 5-1, pa bi si morda lahko od Tamšeta izposodil celo selektor Boris Denič, ki v Mariboru še čaka prvo zmago proti Celju in ga v kratkem čakata reprezentančni tekmi s Švedsko.