Nov šok za Maribor, Celje nadaljuje niz

Deničeva služba prvi slovenskem rokometnem prvoligašu Mariboru Braniku visi le še na nitki.

Objavljeno
17. september 2015 01.55
regent/boris denis
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Ljubljana – Trenerjeva grožnja z odstopom, odvzem plače igralcem in ostre besede predsednika kluba v slačilnici niso zalegle. Mariborski rokometaši tudi po dveh šokantnih porazih niso našli kažipota iz brezna in v Novem mestu v drugem polčasu zapravili 7 golov prednosti za piškavo točko.

Borisu Deniču tudi v tretje ni uspelo zmagati, v Marofu so imeli njegovi rokometaši tekmo v svojih rokah, pa so jo v dramatični končnici izpustili iz rok. Ljubljančanu se je stolček še huje zamajal, morda že usodno, saj njegovi nadrejeni še naprej zmajujejo z glavami in jih skrbi Deničevo trmoglavo vztrajanje pri taktičnih zamislih. Sinoči mu je sicer sprva šlo kot namazano, po njegovi minuti odmora so vijoličasti zabili pet golov zapored in ušli na 18:11. A v nadaljevanju so Dolenjci kaznovali medlo obrambo gostov in vztrajno zniževali zaostanek ter ob koncu z goloma Davida Didoviča in Jerneja Papeža prišli do velike točke. Maribor, ki je še deset minut pred koncem vodil z 29:24, tako ostaja brez zmage, pa se sploh še ni srečal z Gorenjem in Celjem. V domači ekipi je bil sicer nezaustavljiv Jan Jurečič, strelec kar 15 golov!

V Ribnici pa so močno oslabljeni prvaki iz Celja (brez Zarabca, Janca, Gajića, Dobelška in Patrianove) kljub težavam v prvem polčasu dobro opravili generalko pred sobotnim štartom v ligi prvakov in rutinirano prišli do 54. zaporedne zmage v domačih tekmovanjih.