Občasni srbski reprezentant prihaja v Velenje

Rokometaše Gorenja bo v prihodnji sezoni okrepil 28-letni Luka Mitrović, ki si ta čas kruh služi pri norveškem Elverumu.

Objavljeno
09. januar 2016 12.54
J. P.
J. P.

Velenje - Rokometaše Gorenja, slovenske državne podprvake, bo v prihodnji sezoni okrepil 28-letni in 192 centimetrov visoki srednji zunanji igralec, občasni srbski reprezentant Luka Mitrović, ki si v tej sezoni kruh služi pri norveškem predstavniku v ligi prvakov Elverumu. Med evropsko klubsko elito je v dvanajstih dvobojih dosegel 60 golov, med drugim pa je bil v uvodnem kolu, ko je zaradi poškodb soigralcev zasilno igral na položaju levega zunanjega, izbran tudi v najboljšo postavo.

Za norveški klub je doslej odigral 43 obračunov in dosegel 234 golov (5,4 na tekmo), pred prihodom v Elverum pa je zamenjal tri danske delodajalce (Ålborg, Skive in Nordsjeland) in nosil tudi majico Metaloplastike iz Šabca. »Zelo sem zadovoljen z dogovorjenim sodelovanjem in predstavljeno strategijo. Naše ambicije so podobne in upam, da bomo skupaj osvajali lovorike tako v Sloveniji kot tudi v evropskih tekmovanjih. Sodelovanja se veselim, predstavlja mi tudi velik izziv. Člansko moštvo se bo sicer z novo sezono precej spremenilo, a to ob dobrem delu vseh vključenih v klub zagotovo ne bo vplivalo na končne rezultate,« je Mitrović poudaril ob podpisu enoletne pogodbe z možnostjo podaljšanja še za eno leto.