Ocvirka nič ne ustavi, tudi Barceloni napoveduje muke

Celjani danes ob 20.45 v Zlatorogu proti edini neporaženi ekipi v ligi prvakov. Vujović: Igrati z Barço je privilegij. Nov klubski slogan: Nič me ne ustavi.
Fotografija: Tilen Kodrin igra v odlični formi po SP. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Tilen Kodrin igra v odlični formi po SP. FOTO: Uroš Hočevar

Drzen slogan »Nič me ne ustavi« so si pred tekmo z edino neporaženo ekipo v EHF ligi prvakov izmislili rokometaši Celja Pivovarne Laško. Danes ob 20.45 bodo gostili Barcelono, ki jim je v prejšnji sezoni prizadejala najvišji evropski poraz (21:45), v tej pa jih ugnala z 42:28.



Seveda se moto ne nanaša na tekmo, v kateri bodo Celjani povsem sproščeni, saj bodo v vsakem primeru nastopili v osmini finala, temveč simbolizira duh paradnega slovenskega kolektiva, ki kljubuje koronavirusu in ohranja stik z elito. Četudi so Katalonci, katerih barve branijo Jure Dolenec ter bivša celjska igralca Blaž Janc in Domen Makuc, absolutni favoriti, domači trener Tomaž Ocvirk ne izobeša bele zastave.



»Ne gremo samo igrat, želimo zmago in tako se moramo obnašati. Biti pametni in se ne spustiti v dir s tekmeci,« pove »Čvari«, ki ima v vitrini že sveža skalpa Zagreba in Nantesa. »Barcelona v povprečju dosega po 40 golov, zato moramo biti čvrsti v obrambi ter predvsem potrpežljivi v napadu, saj se vsaka napaka kaznuje z golom. Pomembna bo disciplina, se pa tekme zelo veselim,« je optimističen 47-letni trener, ki nima novih skrbi zaradi poškodb, že nekaj časa sta zunaj ekipe vratar Filip Ivić in že odpisani Jan Grebenc.

Tilen Kodrin igra v odlični formi po SP. FOTO: Uroš Hočevar
Tilen Kodrin igra v odlični formi po SP. FOTO: Uroš Hočevar


Da kakovostna razlika ne bo prevelika, je mogoče slutiti iz napovedi gostov, da bodo priložnost dobili tudi mlajši igralci, saj nosilci igre še čutijo posledice napornega ritma. Barcelona je namreč konec lanskega leta nastopila na F4 v Kölnu, zatem je večina igralcev sodelovala na SP v Egiptu, medtem ko so Celjani marljivo trenirali skupaj.
 

Korona odnesla, korona prinesla


Lani jim je korona odnesla osmino finala, letos jim jo je prinesla nazaj, tekmec pa utegne biti konec marca in v začetku aprila isti – poljske Kielce. »Dobro je vedeti, da bomo v osmini finala, toda pred tem nas čakajo še tri tekme rednega dela. Barcelona je zame najboljša ekipa v Evropi, vendar imamo tudi mi svoj bojni načrt. Vsi se želimo Evropi predstaviti v najboljši luči,« je povedal reprezentant Tilen Kodrin, ki prihaja v leta, ko bi si počasi lahko našel tujega delodajalca.

Tomaž Ocvirk verjame, da se bodo Celjani dobro upirali Barceloni. FOTO: Tadej Regent
Tomaž Ocvirk verjame, da se bodo Celjani dobro upirali Barceloni. FOTO: Tadej Regent


Mladi vratar Miljan Vujović ima še vso kariero pred seboj. »Vsi vemo, kdo prihaja, za nas je LP luksuz, Barcelona pa češnja na torti,« se tekme proti evropski smetani veseli Vujo, ki pri 20 letih že blesti tako na klubski kot reprezentančni ravni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: