Odličen odpor Celjanov vodilnemu Vardarju

Slovenski rokometni prvaki so v ligi SEHA vpisali šesti poraz, v Skopju so izgubili z 31:33.

Objavljeno
10. december 2016 23.25
Rokomet
J. P.
J. P.

Skopje - Rokometaši Vardarja ostajajo neporaženi tudi po današnjem trinajstem dvoboju regionalne lige SEHA, vendar pa so se morali za enajsto zmago v sezoni močno potruditi, zasedbo slovenskih prvakov Celja Pivovarne Laško so namreč s 33:31 strli šele v končnici. Varovanci trenerja Branka Tamšeta so vpisali šesti poraz ob sedmih zmagah, kar jih drži v zlati sredini razpredelnice.

Gostje niso v celotnem dvoboju s favoriziranim makedonskim velikanom vodili niti enkrat, so se pa znali s pogumno in borbeno igro po izdatnem zaostanku petih zadetkov (14:19) tik po glavnem odmoru v nadaljevanju vrniti v igro in storiti končnico razburljivo in negotovo do zadnjega. Po zaslugi najboljšega strelca Celjanov Luke Žvižeja so namreč v 58. minuti izid poravnali na 30:30, isti igralec pa je v zadnji minuti zadel še enkrat za priključek na 31:32. Vse upe gostov je ugasnil Alex Dušebajev z odločilnim golom v poslednjih izdihljajih obračuna.

Tamšetovi četi je vnovič, kot že premnogokrat v sezoni, šepala obramba, ki kot po tekočem traku prejema po 30 zadetkov ali več, več golov kot ona je v tej sezoni dobila zgolj še zadnjeuvrščena zasedba Izviđača. Zato pa celjski trener ne more biti razočaran nad napadom, ki je bil vnovič učinkovit, v ligi je uspešnejši zgolj Vardarjev. Najboljša strelca obeh moštev sta se ustavila pri po šestih golih: Igor Karačić jih je prispeval iz osmih poskusov, Luka Žvižej iz devetih.

Vardar : Celje Pivovarna Laško 33:31 (18:14)

Dvorana Jane Sandanski, gledalcev 400, sodnika Gubica in Milošević (oba Hrv).

Vardar: Šterbik (14 obramb), Gjorgjeski, Angelov; Stoilov 3, Nedanovski 1, Fereirra 4, Maqueda 3, Dereven 1, Karačić 6, Dušebajev 2, Cindrić 2, Čupić 3, Dibirov 2, Šiškarjov 1, Borozan 1, Marsenić 4.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (10 obramb) 1, Gajić (3), Dobaj; Babarskas, Janc 4, Razgor 4, Suholežnik 1, Marguč 1, Poteko 2, Zarabec 3, Kodrin 1, Mačkovšek 5, Mlakar 3, Žvižej 6 (2), Bećiri.

Izključitve: Vardar 4, Celje PL 12.

Sedemmetrovke: Vardar 1 (0), Celje PL 2 (2).