Ogrevanje za Rio začeli z zmago nad Tunizijo

Slovenska rokometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi v Mariboru s 33:25 premagala Tunizijo.

Objavljeno
16. julij 2016 18.44
Posodobljeno
16. julij 2016 18.44
rokomet
Š. Ro., P. Z.
Š. Ro., P. Z.

Maribor - Slovenski rokometaši so z zmago začeli priprave na olimpijski turnir v Riu de Janeiru. Na prvi pripravljalni tekmi v Mariboru so premagali Tunizijo s 33:25 (15:14).

Varovanci Veselina Vujovića so tekmeca strli v drugem polčasu. Gostje iz Tunizije, ki bodo prav tako igrali na olimpijskih igrah, so nameč hitro pokazali, da so čvrsta ekipa, ki je pred štirimi dnevi Nemčiji prav tako na prijateljski tekmi zabila 32 golov.

Tunizija je tako v uvodnem delu držala niti v svojih rokah in vodstvo prevzela v dvanajsti minuti (7:5). Držala ga je vse do zaključka prvega polčasa, ko je Slovenija, za katero tokrat niso zaigrali Marko Bezjak, Miha Zarabec in Matevž Skok, po zaslugi sedmih zadetkov Gašperja Marguča vendarle prešla v ospredje (15:14).

V nadaljevanju se je zgodba ponovila. Slovenci so začeli medlo, gostje pa so z delnim izidom 5:1 prešli v vodstvo z 19:17. Bil je to pravi trenutek za nekaj nasvetov s klopi, ki so prebudili fante na terenu, tako da so ti v naslednjih desetih minutah rešili vprašanje zmagovalca. S precej hitrejšo igro, predvsem pa čvrsto obrambo, je Slovenija naredila delni izid 7:1 in prišla do vodstva 24:20, ki ga je do konca le še višala.

»Mislim, da smo lahko povsem zadovoljni s prikazanim na prvi pripravljalni tekmi. V prvem polčasu smo imeli nekaj težav, v drugem pa smo pokazali, da smo za razred boljši od Tunizije, ki igra po navdihu in hitro popusti, če znaš kaznovati njene napake. Pričakujem, da bo jutri slika podobna. Nisem razočaran, ker dvorana Tabor ni bila polna, bila je šele prva tekma, počitnice so, hvaležen sem vsakemu gledalcu, ki nas je prišel podpret. Rezerv v naši igri je še ogrmno, ocenjujem, da smo šele na 40 odsotkih tistega, kar si obetam v Riu,« je po tekmi povedal selektor Vujović.

Tudi Gašper Marguč je bil zadovoljen s prikazanim: »Vesel sem, da sem se izkazal v prvem polčasu s sedmimi goli, konkurenca v ekipi je huda, pet nas je levičarjev in vsi verjetno ne bomo viddeli OI. Glede na to, da je šlo za prvo tekmo, je še ogromno prostora za napredek, v prvem polčasu smo storili preveč tehničnih napak, v drugem pa pokazali, da smo zares boljši od Tunizijcev, ki so se tudi preveč ukvarjali s sodniškimi odločitvami in jim je zato padla zbranost. Bilo je nekaj živčnosti, tekmeci so igrali grobo in v tej fazi priprav imamo vsi v podzavesti strah pred poškodbo. Na srečo se je vse dobro izteklo.«

Nova tekma z istim tekmecem varovance Veselina Vujovića čaka že jutri, in sicer ob 18. uri v dvorani Polaj v Trbovljah. Do nastopa na olimpijskih igrah bo Slovenija odigrala še tri tekme; s Hrvaško se bo pomerila dvakrat (22. julija v Kopru in štiri dni kasneje v Opatiji), v Braziliji pa se je dogovorila še za test z Dansko. Na OI bodo varovanci selektorja Veselina Vujovića igrali v skupini s Poljsko, Švedsko, Brazilijo, Nemčijo in Egiptom.

Pripravljalna tekma:

Slovenija - Tunizija 33:25 (15:14)

Dvorana Tabor, gledalcev 700, sodnika: Nahtigal, Vidic (oba Slovenija).

Slovenija: Blagotinšek 2, Henigman, Marguč 7 (3), Kavtičnik 2, Janc 6, Dolenec 3, Škof, Cingesar 4, Skube 2, Poteko, Miklavčič, Gaber 1, Zorman, Razgor 2 (2), Bombač 4, Lesjak.

Tunizija: Missaoui, Toumi 3, Tej 2, Maaref, Bannour 3, Maggaiz, Hajyoussef, Sanai 3, Boughanmi 4 (1), Saied, Hosni, Ben Salah, Hammed 2, Chouiref 3, Soussi 1, Jallouz 5

Sedemmetrovke: Slovenija 6 (5), Tunizija 1 (1).

Izključitve: Slovenija 8 minut, Tunizija 12.