Omoregiejeva na posebne terapije v Zreče

Ena ključnih rokometašic Krima bi morala pod nož, a se je odločila težave s kolenom odpraviti s posebnimi terapijami.

Objavljeno
18. januar 2017 17.22
Rokomet
J. P.
J. P.

Ljubljana - Rokometašice Krima Mercatorja so med prazničnim premorom ostale brez ene najboljših posameznic, Bolgarke Elizabeth Omoregie, ki ji jo je zagodlo levo koleno. Prve napovedi so bile zelo črnoglede, obetavna 20-letna igralka bo zdaj skušala težave odpraviti s posebnimi terapijami.

Preiskava z magnetno resonanco je odkrila poškodbo, ki naj bi jo bilo mogoče rešiti z operativnim posegom, klub in igralka pa sta se odločila poiskati še drugo mnenje. Po pregledu v Zrečah se je Omoregiejeva odločila, da bo skušala težave odpraviti s terapijami. Pri specialistu ortopedije Matjažu Sajovicu, ki je zdravil že mnoge rokometne in smučarske reprezentante, je zdravljenje začela minuli torek.

Omoregiejeva je bila v prvem delu sezone motor ljubljanske ekipe. V šestih dvobojih lige prvakinj je dosegla 34 zadetkov, s čimer je ta čas peta najboljša strelka med evropsko elito. Njene odlične predstave niso ostale neopažene, Evropska rokometna zveza (EHF) jo je tako novembra izbrala za najboljšo rokometašico meseca.