»Ose« Elverumu vrnile z obrestmi

Rokometaši Gorenja so v šestem kolu lige prvakov vpisali že četrto zmago, od Norvežanov so bili boljši s 30:21.

Objavljeno
04. november 2017 22.56
J. P.
J. P.

Velenje - Rokometaši Gorenja so se vsaj do jutri, ko se bosta med seboj udarila še Skjern in Kadetten Schaffhausen, povzpeli na vrh razpredelnice skupine C lige prvakov. V današnjem dvoboju šestega kola so namreč pred domačim avditorijem v Rdeli dvorani zelo prepričljivo, s 30:21 (14:12), odpravili norveški Elverum, ki je zdaj pri po treh zmagah in porazih, medtem ko se Velenjčani ponašajo s štirimi uspehi in osmimi točkami. V prihodnjem kolu bodo danes teden gostovali pri španskem Adermarju Leonu.

»Ose« so prekinile niz dveh zaporednih porazov, obenem so se Elverumu maščevale za neuspeh s prejšnjega medsebojneega obračuna sredi oktobra (28:29). Le začetek je bil za varovance trenerja Željka Babića, ki so zaostajali z 0:2, slab, nato pa sta se zasedbi srdito borili do odhoda na odmor, na katerega so gostitelji odšli s prednostjo dveh zadetkov, višja razlika v prvem polčasu ni bila. Začetek drugega dela je bil odličen, Gorenje je bilo v hipu pet golov spredaj (19:14), za nameček je moral Slovenec v vrstah gostov Tine Poklar z rdečim kartonom zaradi grobega prekrška nad Rokom Ovničkom predčasno pod prho.

Ko so si domači v 46. minuti igre priigrali že sedem zadetkov zaloge (24:17), je bilo dvomov o zmagovalcu konec. Med Velenjčani sta po učinkovitosti izstopala Rok Ovniček s sedmimi (iz enajstih poskusov) in nezgrešljivi Alem Toskić s petimi goli, pri Elverumu je Šved Richard Hanisch prispeval štiri. Razigran je bil tudi čuvaj Gorenjeve mreže Klemen Ferlin, ki je zaustavil 13 nasprotnikovih napadov.

GORENJE : ELVERUM 30:21 (14:12)

Rdeča dvorana, gledalcev 1200, sodnika Kouz in Žoba (oba Ukrajina).

Gorenje: Ferlin (13 obramb), Zaponšek, Cehte 3, Medved 2, Haseljić, Ovniček 7, Toskić 5, Drobež, Potočnik 2, Golčar, Markotić 2, Verdinek 2, Kleč 1, Tajnik, Brumen 2, Pejović 4.

Elverum: Imsgaard (0 obramb), Thorsteinsson, Borresen 1, Mehl 1, Lindboe 3, Orsted 2, Burud, Ekren 1, Poklar 2, Frederiksen 2, Oeien 812 obramb), Hanisch 4, Gulliksen 3, Jonsson 2.

Sedemmetrovke: Gorenje 1 (0), Elverum 4 (2).

Izključitve: Gorenje 10, Elverum 6.

Rdeč karton: Poklar (37.).